Kasvihuonekaasujen lämmittävän vaikutuksen liioitteluun johtaneet syyt ovat selvinneet

IPCC ja ilmastotiedeyhteisö ovat käyttäneet ilmastomallinnuksissaan satelliittien  mittauslaitteiden mittaustuloksia ja varsinkin keski-troposfäärin osalta mittaustulokset ovat harhaanjohtavasti näyttäneet liikaa tai liian vähän lämpenemistä.

 

https://financialpost.com/opinion/ross-mckitrick-the-important-climate-study-you-wont-hear-about

”Troposfäärin ilmastomittauksista on keskusteltu voimakkaasti kahdesta syystä. Ensinnäkin ilmastomallit näyttävät, että kasvihuonekaasujen (GHG) aiheuttaman lämpenemisen vaikutus on voimakkain, erityisesti troposfäärin keskiosassa. Ja koska tähän kerrokseen ei vaikuta kaupungistuminen tai muut maanpinnan muutokset, se on hyvä paikka tarkkailla puhdasta signaalia kasvihuonekaasujen vaikutuksesta.”

Mutta, ja tämä on toinen kiistanalainen kohta, havaintorekisterissä on myös ollut haasteita. Christy ja hänen kirjoittajansa Roy Spencer keksivät alkuperäisen menetelmän lämpötilan johtamiseksi mikroaaltosäteilymittauksista, joita NOAA-satelliitit ovat keränneet kiertoradalla vuodesta 1979 lähtien. Heidän saavutuksensa ansaitsi heille lukuisia tunnustuksia, mutta herätti myös kiistaa, koska heidän satelliittitietueissa ei näkynyt mitään lämpenemistä. Noin 20 vuotta sitten Kalifornian Remote Sensing Systemsin tutkijat löysivät algoritmissaan pienen virheen, joka korjauksen jälkeen johti lämpenemiseen.

Christy ja Spencer sisällyttivät RSS-korjauksen, mutta kaksi tiimiä erosivat myöhemmin muissa kysymyksissä, kuten kuinka korjata satelliittien paikannuspoikkeama, joka muuttaa kellonaikaa, jolloin instrumentit ottavat lukemansa kussakin paikassa. RSS-tiimi käytti ilmastomallia korjauksen kehittämiseen, kun taas UAH-tiimi käytti empiiristä menetelmää, mikä johti hieman erilaisiin tuloksiin. Toinen kysymys oli, kuinka tietueita yhdistetään, kun yksi satelliitti poistetaan käytöstä ja korvataan toisella. Väärä liitos voi aiheuttaa virheellistä lämpenemistä tai jäähdytystä.

Zoun tiimi toteaa, että heidän löydöksensä ”on vahva vaikutus ilmastomallien simulaatioiden ja muiden havaintojen suuntauksiin”, koska ilmakehä on lämmennyt puolet ilmastomallien ennustamasta keskimääräisestä nopeudesta saman ajanjakson aikana. He huomauttavat myös, että heidän havaintonsa ovat ”yhdenmukaisia McKitrickin ja Christyn (2020) johtopäätösten kanssa”, eli että ilmastomalleilla on laaja globaali lämpenemisharha. Toisessa tutkimuksessa Christy ja matemaatikko Richard McNider ovat osoittaneet, että satelliittien lämpenemisnopeus viittaa siihen, että ilmastojärjestelmä voi olla vain puolet niin herkkä kasvihuonekaasuille kuin IPCC:n tulevan lämpenemisen ennustamiseen käyttämä keskimääräinen malli.

Läntiset valtiot ovat perustelleet ilmastotoimiaan juuri IPCC:n raportteihin viitaten, joten hallitusten ilmastotoimia on perusteltu ja mitoitettu kasvihuonekaasujen lämmitysvaikutuksen liialliseen lämpenemiseen vedoten, kuten tutkimuksista selviää.

Tutkimus kasvihuonekaasujen lämmittävän vaikutuksen liioittelusta, puolella, on kaikkien luettavissa.

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1029/2022JD037472

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu