Katsaus: ei ole olemassa puhdasta energiaa

Me suomalaiset olemme satsaamassa 3 – 4 miljardia euroa veronmaksajien rahaa puhtaaseen energiaan osana kansainvälistä pyrkimystä päästä eroon saastuttavasta fossiilisesta energiasta. Onko sellaista edes olemassa kuin puhdasta energiaa.

Irlantilaiset tutkijat ja amerikkalainen tutkija ovat yhdessä laatineen laajan katsauksen vallitsevaan tilanteeseen uusiutuvan energian osalta.

”Yleiskatsaus paperista

Katsaus, joka julkaistiin Journal energies -lehden erikoisnumerossa 16. syyskuuta, kattaa 39 sivua, 14 värillistä kuvaa ja kaksi taulukkoa, joissa esitetään yksityiskohtaisesti ilmastonmuutosmenojen jakautuminen ja kaikkien eri vaihtoehtojen edut ja haitat: tuuli, aurinko, vesi, ydinvoima, fossiiliset polttoaineet, bioenergia, vuorovesi ja maalämpö. Katsausta varten tutkijat etsivät huolellisesti satoja tutkimusartikkeleita, jotka on julkaistu koko englanninkielisessä maailmassa monilla aloilla, mukaan lukien tekniikka, ympäristö, energia ja ilmastopolitiikka. Loppuraportti sisältää viittauksia 255 tutkimusartikkeliin, jotka kattavat kaikki nämä alat, ja sen lopussa on taulukko, jossa esitetään yhteenveto kaikkien eri energiatekniikoiden eduista ja haitoista. Tutkimusryhmän jäsenet työskentelivät Irlannin tasavallassa, Pohjois-Irlannissa ja Yhdysvalloissa.
Katsaus julkaistiin avoimena vertaisarviointipaperina, ja sen voi ladata ilmaiseksi seuraavasta URL-osoitteesta: https://www.mdpi.com/1996-1073/13/18/4839.
Täysi lainaus on seuraava: ÓhAiseadha, 100; Quinn, G.; Connolly, R.; Connolly, 1000. Soon W. energia- ja ilmastopolitiikka – arvio globaaleista ilmastonmuutosmenoista 2011–2018. Energiat 2020, 13, 4839.
Rahoitus: C.Ó., G.Q. ja M.C. ei saanut ulkopuolista rahoitusta tämän paperin teoksista. R.C. ja W.S. sai taloudellista tukea Ympäristötutkimuksen ja maatieteiden keskukselta (Ceres), kun hän suoritti tämän paperin tutkimuksen. Ceresin tavoitteena on edistää ennakkoluulottomia ja riippumattomia tieteellisiä tutkimuksia. Tästä syystä luovuttajia Ceresiltä vaaditaan ehdottomasti olemaan yrittämättä vaikuttaa joko tutkimuksen suuntaan tai Ceresin havaintoihin. Lukijat, jotka ovat kiinnostuneita GRAINin tukemisesta, löytävät lisätietoja osoitteesta https://ceres-science.com/.

”Renewable energy is cripplingly expensive, hopelessly unreliable, massacres wildlife, destroys landscapes, destabilises the grid, harms indigenous peoples, and causes climate change.”

https://www.breitbart.com/politics/2020/10/14/damning-report-green-energy-is-the-worst/amp

Uusiutuva energia on lamauttavan kallista, toivottomasti epäluotettavaa, villieläimien joukkokuolemia aiheuttavaa, tuhoaa maisemia, epävakauttaa verkkoa, vahingoittaa alkuperäiskansoja ja aiheuttaa ilmastonmuutosta.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu