Keskipitkän välin sääennusteet

NAO (North Atlantic oscillation) indeksillä kuvataan usein sään yleisilmettä, esim. talvikuukaudet ovat olleet leutoja Euroopassa, mikä tapahtuu useinmiten NAO indeksin ollessa positiivinen. Positiivinen se on ollutkin viime marraskuun lopusta lähtien. Nyt ennustetaan huhtikuun alkuun neutraalia tai miinuksella olevaa NAO indeksiä. Ellen väärin muista, sään ennustettiin jo viilenevän tulevana viikonloppuna.

NAO impacts
Winter (December-January-February) conditions
When the NAO index is well above normal, there is an increased chance that seasonal temperatures will be higher than normal in northern Europe, northern Asia and South-East North America, and lower than normal in North Africa, North-East Canada and southern Greenland.”

https://www.metoffice.gov.uk/research/climate/seasonal-to-decadal/gpc-outlooks/ens-mean/nao-description

NAO:n vaikutukset
Talvi (joulukuu-tammi-helmikuu) olosuhteet
Kun NAO-indeksi on selvästi normaalin yläpuolella, on lisääntynyt todennäköisyys, että vuodenajan lämpötilat ovat normaalia korkeammat Pohjois-Euroopassa, Pohjois-Aasiassa ja Kaakkois-Pohjois-Amerikassa ja alhaisemmat kuin normaalisti Pohjois-Afrikassa, Koillis-Kanadassa ja eteläisen Grönlannin alueella.”

The first panel shows the observed NAO index (black line) plus forecasted NAO indices from each of the 11 MRF ensemble members starting from the last day of the observations (red lines).”

https://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/pna/nao_index_ensm.shtml

”Ensimmäisessä paneelissa näkyy havaittu NAO-indeksi (musta viiva) plus ennustetut NAO-indeksit jokaiselta 11 MRF-ryhmän jäseneltä havaintojen viimeisestä päivästä alkaen (punaiset viivat).
Medium Range Forecast (MRF)
Keskipitkän välin ennuste (MRF)”

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu