Ketkä ilmastoa yrittävät mallintaa

Luonnollinen lämpeneminen 0

Ilmastoa on yritetty mallintaa vaihtelevalla menestyksellä. Oletukset ilmastoon vaikuttavista tekijöistä ovat olleet vääriä, ihmisen vaikutus on vähintä mikä vaikuttaa ilmastoon. Ei suon kuivaaminen poistanut hallaa, niinkuin yleisesti uskottiin. Vaan kyllä orbitaaliset tekijät, auringon aktiivisuus ja tulivuoren purkaukset ovat olleet vaikuttamassa ilmastoon enemmän kuin mitä ihmisen vaikutus on ollut.

Tilanne olisi muuttunut 1950-luvun jälkeen, mikään edellä mainituista seikoista ei selittäisi ilmastonmuutosta, joten on oletettu ihmisen vaikuttavan ilmastonmuutokseen enemmän kuin mitkään muut mainituista seikoista. Tätä todistamaan ja skenaarioiden laatimista varten on tehty satakunta ilmastomallia, joista yksi, venäläinen malli on pysynyt todellisuuden tuntumassa. Kaikki muut ovat enemmän ja vielä enemmän pielessä.

Usko hiilidioksidin (CO2) lämmittävään vaikutukseen on ajanut mallit pieleen.

Mikä siis on hiilidioksidin rooli ilmastonmuutoksen ajurina. Selkeästi sen roolia on liioiteltu, veden positiivista takaisinkytkentää ei ole olemassa. Hiilidioksidi on vain pikkutekijä ilmastonmuutoksen aiheuttajana.

Onko siis tietoisesti ilmastomalleihin viritelty CO2:n roolia todellisuutta suuremmaksi. Kyllä, näin on tehty.

Kenen intresseissä tällaista manipulointia olisi harjoitettu.

IPCC perustettiin todistamaan ihmisen syyllisyys ilmastonmuutokseen, oli nähtävissä, että teollistuminen lisääntyvän fossiilisten polttoaineiden käyttö, sementin valmistus ja muuttunut maankäyttö lisäävät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, joka puolestaan voimistaa luonnollista kasvihuoneilmiötä.

Kaikki totta, mutta vain pieneltä osin, koska CO2:n roolia oli siis liioiteltu, tarkoituksella.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu