Kuin käärmettä pyssyyn

Energianmuutosta on ajettu kuin käärmettä pyssyyn.

Tehottomalle tuulelle on annettu etusija pääsyyn verkkoon, muut sähköntuottajat saavat joustaa. Saksassa vesivoiman patoaltaat olivat täynnä ennen ennustettujen sateiden tuloa. Teksasissa oli laiminlyöty tuulivoiman vara- ja säätövoiman saatavuus jne.

Mikään muu energiantuotantomuoto ei ole niin riippuvainen fossiilisesta energiasta kuin tuulivoima, silti sitä mainostetaan puhtaana energiana.

Amerikkalainen viikkolehti Newsweek kirjoitti tuulivoiman tehottomuudesta jo vuosia sitten.

Kuluttajina maksamme sähköstä kahdesti: kerran kuukausittaisen sähkölaskun kautta ja toisen kerran veroilla, joilla rahoitetaan valtavia tukia tehottomaan tuuleen ja muille energiantuottajille.”

https://www.newsweek.com/whats-true-cost-wind-power-321480

Monet valtion virastot ovat nykyään tuulipisneksessä mukana.”

Jotta kuluttajat on saatu maksamaan kyseisen tehottoman ja korruptoituneen pisneksen, on siinä tarvittu valtiovallan taholta toimenpiteitä, lainsäädäntöä, syöttötariffia ym.

No miksi tuota holtitonta menoa veronmaksajien rahoilla ei ole lopetettu kertakaikkiaan.

On tietenkin kyse energianmuutoksesta, fossiilisista polttoaineista olisi hyvä päästä eroon hyvissä ajoin ennen kuin ne käyvät vähiin.

Uusiutuvaan on tukeuduttu, kun ei ole muutakaan näköpiirissä.

Tuulivoimaa on ajettu kuin käärmettä pyssyyn, ihmisille aiheutuvista haitoista myöskään välittämättä.

Tuulienergia-lobbari haluaa epätoivoisesti vähentää matalataajuiseen meluun ja infraääneen liittyviä ongelmia. Se ei ole yllättävää. Teollisuudella ei ole ratkaisua meluongelmaan paitsi tietenkin lisäämällä tuulivoimaloiden ja asuinalueiden välisiä etäisyyksiä. Mutta niin tehdessään vähentäisi dramaattisesti teollisuuden mahdollisuuksia sijoittaa turbiineja (ja kerätä rasvaisia veronmaksajien tukia).

https://www.nationalreview.com/2012/02/wind-energy-noise-pollution-robert-bryce/

Eläimet ja luonnonmonimuotoisuuden heikentyminen katsotaan läpi sormien kunhan vain kunta saa kaipaamansa kansalaisten veroeurot kiintöistöveroina käyttöönsä.

Koko tuulivoimapisnes pyörii fossiilisen energian ja kansalaisten veroeurojen voimalla. Nyt sitten joku väittää, että se on puhdasta energiaa, koska tuuli on puhdasta.

 

+30

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu