Kuin litran mittaa…

Viedään kuin litran mittaa, kuvastaa niitä entisaikojen toreja kun litran mitta kiersi pitkin poikin toria, koska ihmiset halusivat varmistua siitä, että saivat rahoilleen tarpeeksi tuotetta.

Nykyään tiedolle pitäisi olla mitta, jotta voisi varmistua, että mikä on totta ja mikä ei ole.

Kun maailmanpoliitiikan arkipäivää -ohjelmassa kerrotaan Kalifornian kuivuudesta, se liittyy PDO:n (Pacific decadal oscillation) sykliin, mikä ei ole muuttunut, vaan PDO sykli toistuu ja sylin yhteen vaiheeseen kuuluu ajoittainen kuivuus.

Tämä kerrotaan pohjustuksena ja sitten siirrytään sujuvasti Afrikan mantereelle, missä ajoittaista kuivuutta esiintyy myös.

Nyt ei enää sanoja säästellä, tilastot osoittavat, että kuivuus johtuu ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

Mikä mahtoikaan olla syynä John Steinbeckin romaanin ”Vihan hedelmät” kuivuudelle 1930-luvulla. PDO.

Ilmastohistoria hämärtyy, kun esitetään ”lätkämaila” totena tai kun sanotaan ilmakehän CO2:n olevan korkeammalla kuin kertaakaan 3 miljoonaan vuoteeen, ja todisteena esitetään lätkämailaa…

Pitäisikö sanoa, että ilmastohistoriaa hämärretään…

Jääydinnäytteisiin liittyy ongelmia, nopeita CO2:n vaihteluita ei niissä näy. Diffuusio vaikuttaa ilmakupliin, fotosynteettiset ja kemosynteettiset mikrobit kuluttavat CO2:ta jne.

Jääydinnäytteistä päästään selville jääkausista, mutta siihen se melkein sitten jo jääkin.

Nyt on holoseenin osaltakin esitetty ”lätkämailaa”, vaikka on todistettavasti ollut pieni jääkausi, keskiajan lämminkausi, Rooman lämminkausi, holoseenin lämpöoptimi, 8.2 ka jne.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu