Kuinka paljon tuulivoimala kuluttaa verkosta ottamaa sähköä

Tätä tietoa ei anneta liikesalaisuuteen vedoten. Aina ei kuitenkaan näin ole ollut, esim, Englannissa miinusmerkkistä tuotantoa, eli kulutusta, raportoitiin, kunnes asia huomattiin ja saatiin korjattua, ja miinusmerkkistä tuotantoa ei enää raportoitu.

Suomessa oli sama ongelma alussa, mutta virhe huomattiin ja korjattiin.

Kun tuulivoimalan kulutustieto on nykyään liikesalaisuus, ovat opiskelijat koittaneet selvittää tätä raportoinnista puuttuvaa tietoa. On päästy tuloksiin, että tuulivoimalat voivat kuluttaa puolta enemmän sähköä kuin tuottavat.

http://www.aweo.org/windconsumption.html

Voisiko olla, että toisinaan kukin turbiini kuluttaa yli 50% nimellistehostaan ​​omassa toiminnassaan?! Jos näin on, laitos kokonaisuudessaan – joka voi tuottaa vain 25% nimelliskapasiteetistaan ​​vuodessa – käyttäisi (ilmaiseksi!) Kaksi kertaa niin paljon sähköä kuin tuottaa ja myy. Ehkä epätodennäköinen tilanne, mutta teollisuus ei julkista tietoja, jotka osoittaisivat toisin; tulevaa virtaa ei ilmeisesti normaalisti tallenneta.”

Suomessa aletaan tuottamaan vetyä ilmaisella tuulisähköllä. Asia kuulostaa äkkiseltään hieman oudolta, kun tiedetään, että saksalaisilla on kalleimmasta päästä olevaa sähköä, vain Tanska ja Etelä-Australia edellä, ja niillä on myös paljon tuulivoimaloita, joten voiko tuulivoimaloilla tuotettu sähkö olla koskaan ilmaista.

Ellei sitä sitten oteta verkosta, ilmaiseksi!

Tai ”ilmaisen” sähkön on jonkun täytynyt jo maksaa, kuten yksityiset kuluttajat maksavat Saksassa ja Tanskassa.

 

 

 

 

+21

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu