Kuka olisi arvannut oikein, Englanti tuottaa alle 4 % kaikesta käyttämästään energiasta tuulivoimalla
Jälleen kerran aamun lehteen oli saatu koko sivun mainos tuulivoimarakentamisen puolesta. Kartoitetaan, josko Uudenkaupungin ja Porin välille voidaan pystyttää 12 MW:n tuulivoimaloita tuottamaan vetyä.
Englannissa on kokemusta kertynyt jo paljon ja tuuliolosuhteetkin pitäisi olla kohtalaisia. Ei vaan synny sähköä tuulivoimaloilla, tuulivoimalat kestävät hädin tuskin 15 vuotta, tuulivoimalat tehdään fossiilisista polttoaineista ja niiden kierrättäminen on mahdotonta.
Tuulivoimalat tappavat lintuja ja lepakoita. Tuulivoimalat pilaavat suuria alueita käyttökevottomaksi, häiritsevät asutusta jne.
Valtavia tukisummia on jo käytetty, eikä mitään hyötyä niistä ole, ainoastaan vahinkoa.
”Arvaa, kuinka suuri osa Ison-Britannian energian kokonaistarpeesta tuli tuulivoimalla vuonna 2020. Puolet? 30 prosenttia? Ei, itse asiassa se oli alle 4 prosenttia. Kuvassa: Tuuliturbiinin asennus Cumbriaan, Lake Districtiin”
Sehän on luonnollista, ensiksi Britanniassahan ei tuule kunnolla ja toiseksi, jos siellä pyrittäisiin esim. 80 % n osuuteen, ei sisämaasta katsottuna näkisi muuta kuin lapoja, ei merta lainkaan 🌞
Ilmoita asiaton viesti
Matt Ridleyn kirjoitus kannattaa lukea, josta käy selville, että tulevaisuudessa, kun tutkitaan, että miten on ollut mahdollista käynnistää tuollaista tehotonta sähköntuotantoa, pitää tukeutua teologiseen tiedekuntaan. Kysehän on uskonnosta.
Ilmoita asiaton viesti
Näin, mutta meillä se esiintyy mafian muodossa ja nämät yhdistettynä saadaan aikaan juuri tätä, mitä on tullut. Kannattaisi julkaista listaa, eniten tuulivoimalla ” tienaavat ”, olisi siinä kansalla naurunaiheita kerrakseen 😭
Ilmoita asiaton viesti
Joo, minä en tuota listaa tee.
”Meillä S-ryhmällä on 2 miljoonaa omistajaa, jotka kannattavat tuulivoimaa, katsos. Ja kun me käytämme kaiken sähkön jonka tuotamme, mankalaperiaatteella ja keräämme yhteiskunnan tuet ensin, muuten se ei kannata.”
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa yksi merkittävä syy, miksi en hankkinut vihreää S-korttia.
Ilmoita asiaton viesti
Itse erosin S-ryhmästä heti kun alkoi tämä tuulivoima sekoilu.
Nykyisin asioin K-kaupassa,Lidlissä ja etnisissä myymälöissä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkäpä siellä tuulee paremmin kuin paistaa aurinko.
Varmaan haluavat sähköä jatkossakin kun Pohjanmeren öljyt on pumpattu kohta pois. Britannia kun tunnetusti on energiaköyhä. Olivat ihan kusessa muutama vuosikymmen sitten ja talous kasvoi lähinnä öljyn löytymisen ansiosta.
Ilmoita asiaton viesti
Britanniassa kyllä tuulee enemmän kuin Suomessa. Myrskyksi ei edes lasketa suomalaista myrskyä, 20,5 m/s. Englannissa myrsky on alkaen 25 m/s.
Mutta onnetontahan se englantilainenkin tuulivarmuus on energiantuotantoa silmälläpitäen. Tuulee liikaa tai ei tuule tarpeeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan se pahus on kun ei koskaan oikein tuule sopivasti. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Tuulisähkön tuotannossa kysyntä ja tuotanto eivät kohtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Todella huonosti! Saksassa asiaa on tutkittu, eli 14 %:lle tuulisähköstä löytyy kysyntää.
Ilmoita asiaton viesti
Ei myöskään maataloudessa. Näkyy hyvin vaikka mansikoiden hintana ja saatavuutena talvella.
Maatalous pitäisi ilmeisesti kieltää tai sitten vaan oppia elämään asian kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten huomannut Riston sarkasmia.
Ilmoita asiaton viesti
mitään hyötyä niistä ole, ainoastaan vahinkoa.
——————————-
Jep jep 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Huomasin mielenkiintoisen ilmiön kun vilkaisin Fingridin tilastoa. Juuri tällä hetkellä sähkön tuonti on lähes olematonta (195MW). Pyhäpäivä luonnollisesti vaikuttaa, suunta on silti oikea.
Ilmoita asiaton viesti
Lisäksi Olkiluoto III tuottaa jo puolella teholla sähköä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan siinä on olennaisin tekijä.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä suunta? Päin seinää meneminenkö?
Ilmoita asiaton viesti
Kotimaisen tuotannon lisääminen.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonko tuulivoimassa on kotimasta ? Koko mylly tulee mistälie Kiinasta ja tekijät/asentajat, ne halpatyöläiset jostain muualta.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonko tuulivoimassa on kotimasta ? Koko mylly tulee mistälie Kiinasta ja tekijät/asentajat, ne halpatyöläiset jostain muualta.
Entäs vety sitten ? On varmaan halpaa ja tehokasta tehdä ensin vetyä kaikkine säiliöineen ja siirtoputkineen jne ja sitten tehdä jotain sille tai sillä vedyllä.
Eihän hinnalla ole väliä, kun teemme vihreää siirtymää. Se saa maksaa mitä tahansa ja mitä kalliimmaksi se suomalaisille veronmaksajille tulee sen parempi.
Ilmoita asiaton viesti
Myös UPM:n lakko vaikuttaa energian tuontitarpeeseen, vaikka hullulta kuulostaakin. Paperitehtaat tuottavat tarvitsemansa sähkövirran pääasiassa itse, mutta koneiden ollessa pysähdyksissä, tehtaiden voimalaitokset syöttävät energiaa valtakunnan verkkoon.
Kevään hitaahko saapuminen vähentää samalla lämmitysenergian tarvetta.
Olkiluoto III panosta ei kannata vähätellä.
Suomella sattui olemaan tuuria, että oma sähkö riittää, eikä sitä tarvitse tuoda Venäjältä.
Ilmoita asiaton viesti
En vähätellyt. Kun OL3 paahtaa täysillä, ollaan ainakin jonkin aikaa omavaraisia.
Se vaan huolestuttaa, ettei suunnitteilla ole lisää ydinvoimaa. Tuulivoimaa on.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kun luulin että sellutehtaat tuottavat soodakattilansa avulla oman sähköenergiansa. Paperitehtaissa ei ole kovin suurta kattilalaitosta eikä uunia.
YLE- Äänekosken nykyinen sellutehdas on sangen omavarainen. Omavaraisuus bioenergian tuotannossa on liki 130 prosenttia. Sähköä tehdas myy 80 gigawattituntia vuodessa. Uusi tehdas tuottaa sähköä 1 400 gigawattituntia. Eli reilusti yli oman ja koko Äänekosken kaupungin tarpeen.
UPM Kymin paperitehdas
Tarvitsemansa lämpöenergian ja suurimman osan sähköenergiasta tuotantolaitokset saavat sellutehtaan energiantuotannosta ja tehdasalueella toimivalta Kymin Voima Oy:n biovoimalaitokselta. Tehdasalueella on 85 %:n omavaraisuus sähkössä ja noin 90 % energiasta tulee uusiutuvista biopolttoaineista.
Ilmoita asiaton viesti
Vety on kuulemma hirveä kasvihuonekaasu, jopa 11 kertaa pahempi kuin hiilidioksiidi. Ja sitä vetyä karkaa sitä enemmän kuin sitä tuotetaan.
Tosin 11 x 0 on edelleen 0.
Ilmoita asiaton viesti
Putket joudutaan tekemään kuituvahvistetusta polymeerista.
https://www.energy.gov/eere/fuelcells/hydrogen-pipelines
”Uuden putkilinjan rakentamisen korkeat alkupääomakustannukset muodostavat merkittävän esteen vedyn toimitusinfrastruktuurin laajentamiselle.
Mahdollisia ratkaisuja ovat kuituvahvisteisten polymeeriputkien (FRP) käyttö vedyn jakeluun. Lujitemuoviputkistojen asennuskustannukset ovat noin 20 % pienemmät kuin teräsputkien, koska lujitemuovi voidaan saada osissa, jotka ovat paljon terästä pidempiä, mikä minimoi hitsausvaatimukset.”
Ilmoita asiaton viesti
Kustannuksiin liittyen: https://www.gtk.fi/ajankohtaista/gtkn-tutkimus-nykyiset-mineraalivarat-eivat-riita-fossiilittomaan-energiaan-pohjautuvan-infrastruktuurin-rakentamiseen/?fbclid=IwAR22WqJsRY3pWgYGTdJ-cat1xWKUgdSwhFJ3AofT2NWcyUdEdEovfoYXzwQ
Ilmoita asiaton viesti
Hyödyllistä ja tarpeellista tietoa!
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsissakin on vasemmistohallituksen toimesta oltu viime aikoina kovasti huolissaan, kun ei kunnissa enää haluta tuulivoimaloita omiin nurkkiin häiriköimään.
Vastustus on kuntalaisten keskuudessa jo niin suurta, että lähes jokainen 300 m korkeuteen nouseva voimala joutuu erittäin tarkan syynin ja avoimen julkisen debatin kohteeksi.
Näinhän demokratiassa pitäisikin olla. Avoin keskustelu on parasta demokratiaa.
MUTTA : Kansalaiset eivät kuitenkaan ymmärrä omaa parastaan ja nyt kunnallinen päättäminen halutaan siirtää viisaampien päätettäväksi. Ts. istuva hallitus haluaa rajoittaa kuntien veto – oikeutta ja nopeuttaa näin mahdollisia hankkeita. Vastuu ja rakentamisen seuraukset jäävät luonnollisesti kuntalaisten harteille, mutta so w.. ? Pääasia on, että joku jossain tekee hyvän tilin.
Btw. Sellaista aitoa demokratiaa se vasemmiston harjoittama harvainvalta teettää.
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2022/04/regeringen-snabbar-pa-utbyggnaden-av-vindkraft/
Ilmoita asiaton viesti
Luulisi että Englannissa ne tuuliapajat vasta olisivatkin kun on saari jota ympäröivät meret. Mutta ei näköjään. Meidän tuulivoimafanit pitäisi istuttaa koulun penkille ao aiheesta ja kertoa totuudet heille.
Vaikka luulen niin, että vihreät ovat sen verran tyhmiä, että saatuaan jotain sinne pieneen päähänsä, eivät voi asioita enää mitään muuttaa siellä vaan mennään lujaa päin seiniä.
Ilmoita asiaton viesti
Urakka olisi yhtä toivotonta, kuin yrittäisi venäläisille opettaa totuudenpuhumista.
Tuulivoimateollisuus on kertonut, että Suomessa tuulet ovat tasaisia ja että aina jossakin tuulee.
Lähtökohta on se, että tuulivoimateollisuus kun avaa suunsa, tulee sieltä enemmän valheita kuin venäläiseltä sotapropagandalta.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoiman ”tasaisuutta” voi tarkastella Fingridin sivustolta Tuulivoiman tuotanto:
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkomarkkinainformaatio/tuulivoiman-tuotanto/
Nyt tuulivoiman nimellisteho ja siis se teho mikä saadaan optimituuliolosuhteissa on n. 3 000 MW sitten on ajanjaksoja, jolloin valtakunnan tuulivoimakapasiteetista ei saada irti kuin n. 50 MW. Esimerkiksi 13.4. klo 10:00 ( ks. tuo Fingridin tuulisähkökäppyrät ko. ajankohdalla ).
Kun sitten meillä on mm. Sitran suositusten mukaisesti tuulivoiman nimellisteho nostetaan tulevaisuudessa 6 000 – 7 000 MW:iin , niin saadaan siinä miettiä millä nuo tuulisähkön tuulen nopeuden kolmanteen potenssiin riippuvaiset heilahtelut tasataan. Ja minkälainen sähkönsiirtoverkko sitä varten on rakennettava. Ja kuka sen maksaa … ai niin sehän lienee selvä, eikä se ole tuulivoimateollisuuden ja tuulisähköfirmojen päänsärky. Maksajat löytyvät ihan jostakin muualta.
Ilmoita asiaton viesti
Olisikohan kyse siitä, että englantilaiset ovat niin tyhmiä että eivät osaa lämmittää vettä.
Suomessa sentäs on ihan tavallisia 300 litran lämminvesivaraajat joilla saa lämpimän käyttöveden päiväksi yösähköllä. Englannissa sen sijaan on helposti joku pieni vedenkeitin millä vesi lämmitetään silloin kun sitä tarvitaan, eikä siis varastoida energiaa.
Niin Suomessa kuin Englannissa tarve olisi 2000-3000 litran lämminvesivaraajille joka tönöön joilla hoidetaan lämmin käyttövesi ja lämmönvarastointi pariksi vuorokaudeksi, että saa joustoa sähkön kulutukseen suorasähkösopimuksia käytettäessä. Toki yhdessä sen sähköauton ja pari vuorokautta ruoat kylmänä pitävän pakastimen kanssa.
Aina toki voi siirtyä polkuautoihin ja olla vaikka ilman sähköä. Britanniassa on etenkin EU:sta eroamisen jälkeen elintaso sellaisessa laskussa aiemmin tehtyjen virheiden seurauksena, että varmaankin köyhät ovat kasvavassa määrin ilman sähköä.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä taida olla boilereista kiinni se tuulisähköasia.
Ilmoita asiaton viesti
Tuuli- ja aurinkosähkön mielekkyydessä vaikuttaa se kuinka paljon pystyy säätämään kulutusta ja varastoimaan energiaa. Britanniassa tähän on paljon huonommat valmiudet kuin meillä. Meillä kun on niitä lämminvesivaraajia paljonkin kun aikoinaan rakennettu ydinvoimaloita jotka tuottavat tasaista sähköä.
Koska päivällä kulutus on suurempaa kuin yöllä, meillä sitten hankittiin paljon lämminvesivaraajia joita lämmitetty öisin.
Eli kun pääasiassa maakaasulla ja fossiilisilla tuotettu energia ei tarvitse mitään lämminvesivaraajia, ydinvoimapainotteisessa energiassa on hyötyä varata päivän käyttövedet öisin.
Tuuli- ja aurinkosähkö sen sijaan hyötyisi hyvin isoista lämminvesivaraajista, akustoista ja sähköautoista, että voidaan maksimoida kulutusjoustoa.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa!
Minulla on Länsi Jaavalla katolla eristetty 1000 L lämminvesi säiliö. Vesi lämitetään aurinkokeräimellä noin 4 m2 pinta-alan suuruinen. veden lämpötila on normaalisti 65 C.
Lämminvesi menee kaikki 6 hengen pesuvedeksi etupäässä suihkun kautta. Pilvisiä tai sateisia päiviä voi olla 3 päivää ennenkuin vedenlämpötila laskee alle 40 C vaikka käytetty vesi korvataan automaattisesti kylmällä vedellä porakaivosta. Siis järjestelmää ei koskaan lasketa tyhjäksi.
Suosittelen!
Keräin on kyläsepän valmistama rautapellistä ja ikkunalasista. Veden kierron takee tavallinen kuuman käyttöveden pumppu. Keräin on maalattu sisältä mustalla, kuumuutta kestävällä maalilla.
Nykyisin saatavilla tyhjiö elementtejä keräimiksi, joissa lämpöhäviöt ovat huomattavasti pienemmät kuin kuvaamassani teese itse laatikossa.
Jaavalla ei huoneita tarvitse lämmittää. Alin mittaamani ulko lämpötila on yöllä 24 C, pilvetön kirkas yö.
Ilmoita asiaton viesti
Joko on keksitty, mihin se vety pannaan, vai tuleeko runsaasti tukiaisia sen miettimiseen?
Ilmoita asiaton viesti
Jaa-ah mitäköhän sillä vedyllä voisi tehdä.
Siitä kai voi tehdä eräänlaista geeliä, joka ei olisi enää räjähdysherkkää. Vetygeeliä voidaan sitten käyttää polttokennoissa.
😯
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut hiljattain kaksi kirjaa. Toinen oli Eero Pitkäsen kirjoittama oma elämäkerta ”Paimenpoika Inkeristä”. Pitkänen syntyi 1920 Inkeriläisessä kylässä, josta käytiin jopa kävellen myymässä tuotteita Pietarin toreilla. Hän pakeni Stalinin vainoja 1935 Suomeen ja teki elämäntyönsä sosiaalialalla saaden mm. sosiaalineuvoksen arvonimen.
Toinen kirja oli Mikko Porvalin toimittama Matti Putkisen kirjoittama muistelmateos ”Vanki, Vakooja, Sissi”. Hänkin oli syntynyt vuonna 1920 lähes samoissa maisemissa kuin Pitkänen. Hän päätyi Stalinin vainojen yhteydessä pahamaineisiin Leningradin vankiloihin, koulutettiin vakoojaksi, toimitettiin desanttina Suomeen, vaihtoi puolta välittömästi, koulutettiin radistiksi ja toimi jatkosodan viimeisessä kaukopartiossa ja myös viimeisessä Lapin sodan aikaisessa partiossa saksalaisten selustassa.
Vaikka NL:n kommunismin ja Stalinin vainot olivat tuttuja, niin autenttiset omakohtaiset kokemukset tuovat nuo tapahtumat aivan toisella tavalla tosiksi. Ne ovat uskomattomia ja kauhistuttavia, joiden takia miljoonat kärsivät ja heittivät henkensä. Kaiken taustalla on se, kuinka järjetöntä kommunismi oli kolhooseineen. Edes kaiken järjettömyyden kokemuksetkaan eivät muuttaneet systeemin suuntaa piiruakaan.
Tämä lukukokemus nousi pintaan, kun jälleen kerran luemme tuulivoimateollisuuden järjettömyydestä. Kaikkihan on poliitikkojen syytä ja heitä tukee muutama vihreän ideologian professori. Nämäkään ideologiset taustavoimat eivät ole myöskään muuttaneet tuulivoiman kohdalla asennetaan piiruakaan.
Ikävä huomio on myös Energiateollisuuden edustajat, jotka kaupallisista syistä hyväksyvät tuulivoiman käenpoikana sähköverkon yhteyteen. Nimittäin tuulivoiman voimakas heilunta heiluttaa sähkönhintaa niin, että rahaa tulee satamalla vakaiden ja laadukkaiden tuotantolaitosten kassaan.
Vihreiden toimintaa voi selittää se, että vihreät ovat hylänneet fossiiliset polttoaineet ja puukin luettiin Suomessa pahemmaksi kuin kivihiili tässä taannoin. Jäljellä ei ole kuin tuuli ja aurinko ja nyt väläytetään vetyä. Niistä pidetään kiinni, olipa todellisuus mitä tahansa. Järjettömyyttä. Tosiasioita ei tunnustetta aivan kuin NL:n kommunismissa vei 70 vuotta ennen kuin se rottakoe ihmisillä kuoli omaan mahdottomuuteensa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja silti meillä on lähes kommunisti pääministeri ja entinen tulipalokommunisti sosiaaliministeri.
Kyllä kansa ei taida tietääkään.
Ilmoita asiaton viesti
Taas on pääsiäishörhöjen kokoontumisajot. Tuulisähkö nyt sattuu olemaan se halvin tunnettu tapa tuottaa sähköä. Jopa varsin päästöttömästi. Siksi investointiraha valuu kiihtyvällä vauhdilla tuulivoimaloiden perustamiseen varsinkin tilanteessa, jossa energian myyntihinta on noussa. Putinin sodan kiihdyttämä pako pois fossiilisten poltosta nostaa tulevaisuudessa niin suoran sähkön kuin synteettisen vedyn ja metaanin tarvetta. Kaikkiin noihin ratkaisuna on tuulisähkön lisääminen. Keksikää joku uskottavampi aihe häröilyynne. Vaikka sama kai se on millä aiheilla munaatte oman uskottavuutenne.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko Uimosella mitään vastinetta punaviherhörhöilyn sijaan 4 % tason kommentointiin ?
Tuo 4 % ei edes riitä vuosittain kasvavan energiatarpeen korvaamiseen.
Ukrainan sotaa rahoittavat EU:n ja varsinkin Saksan punaviherpösilöt kädet siviiliuhrien verissä kainaloihin asti. Vihreä liikehän on kommunististasin viimeisiä muistoja lännen tuhonnaksi omin idiootein.
Ilmoita asiaton viesti
”Tuo 4 % ei edes riitä vuosittain kasvavan energiatarpeen korvaamiseen.”
Mitä sitten?
Britanniassa ovat kusessa kun Pohjanmeret öljyt kohta pumpattu pois.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tässä ole syvemmällä kusessa muut, kuin mitä Britannia ?
Britannia sentään auttaa Ukrainaa käytännössä, vastoin kuin mitä kaksinaamainen Putinia rahallisesti tukeva punaviherpiipertäjä EU Ukrainan kansanmurhan rahoittajana.
Ilmoita asiaton viesti
”Eiköhän tässä ole syvemmällä kusessa muut, kuin mitä Britannia ?”
Ei. Sehän meni eroamaan EU:stakin. Huonommin menee siellä.
Tässä sitä Britannian arkea:
https://www.talouselama.fi/uutiset/britanniaa-uhkaa-elinkustannuskriisi-kansalaiset-pohtimaan-tinkivatko-ruoasta-vai-lammityksesta/dca9edfb-e55c-453f-989e-03a8e85e2868
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008316301.html
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/energiakriisi-kurittaa-niin-energiayhtioita-kuin-kuluttajiakin-britanniassa-hallitusta-huudetaan-pienituloisten-avuksi/dea34375-2be1-4fb3-9f3e-b32ec9850905
https://www.cmore.fi/ohjelma/44005113003/ulosottomiehet
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006585472.html
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008323249.html
https://areena.yle.fi/1-50397469
Ilmoita asiaton viesti
Eivätpä ainakaan rahoita Saksan tapaan kansanmurhaa ja Ukrainan tuhontaa, jonka punavihreä Saksa hiljaisesti hyväksyyputinismin hangaroundina.
Saksa teki viime viikolla selväksi, ettei ydinvoima ole jatkossakaan maan energianlähde – lue venäläinen fossiilinen maakaasu on sitä Saksassa jatkossakin yhä edelleen.
Toki EU: n punikit nyt edelleen kirjoittavat niitä näitä ollen katkeroituneita edelleen Britannian päätöksestä jätää EU- kolhoosi omaan arvoonsa. Juuri siksi negatiivinen kirjoittelu onkin näistä europunikkeista on muka perusteltua.
Ilmoita asiaton viesti
Joo. Britanniassa kun tyhmästi lämmitetään kaasulla.
Oikeasti heillä ei olisi mitään hätää kun asentavat taloihin kunnolliset lämminvesivaraajat ja lämmittävät sillä käyttöveden ja asunnon niin voisivat tehdä tämän sitten sähköllä. Eivät vaan pysty tuollaista muutosta tekemään nopeasti.
Aiemmin tehdyistä virheistä joutuu tietenkin myöhemmin kärsimään. Sitä kun kerran rakentaa asioita hölmösti, niin se pitää sitten tehdä uusiksi ja aiemmin tehdyt hölmöt ratkaisut ovat yleensä riesana vähintään vuosikymmeniä tai jopa vuosituhansia.
Sattuneesta syystä minulla on sellainen asenne, että tekee mitä tahansa niin tekee sen kunnolla, tai parempi olla tekemättä ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Heh… Tähän energian kuluttamiseen sopeutumisessa on muuten helposti vaikuttamassa vuosituhansia sitten tehty päätös.
Silloin aikoinaan päättivät viikkokalenterista ja lepopäivästä niin tuon asian muuttamisessa tehokkaammaksi seuraisi se, että on helposti uskovaiset vääntämässä vastaan.
Se ei varmaankaan ollut huono ratkaisu sen aikaisessa maailmassa mutta emämoka tuli sitten siinä kun sotkivat tuon uskontoon.
Onhan noita muitakin asioita kuten avaruusalusten komponenttien mitoitus hevosen persauksen leveyden mukaan. Se ei varmastikaan ollut huono ratkaisu aikoinaan mistä standardi oli lähtöisin. Ongelmana ovatkin ne huonot ratkaisut.
Ilmoita asiaton viesti
Hevosen persauksen leveys liittyi siis tähän, että sen mukaan tehty roomalaisten tieverkko, myöhemmin akselin pituus, akselin pituudesta ratakiskonleveys, ratakiskon leveydestä junan leveys ja rautatietunnelin leveys, ja se sitten rajoittaa minkäkökoisia komponentteja voidaan kuskailla rautatietunnelien läpi….
Ja juu, mittayksiköihinkin oli helppo mahdollisuus korjata muutama sata vuotta sitten mutta jostain syystä nämä hölmöt eivät siihen lähteneet. Paljon vaikeampaa nyt on korjata sitä asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on, ja Saksa tarvitsee vielä kipeämmin kaasua. Saksa lähettää miljardiavustuksen nyt myös Ukrainaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Ukraina nyt tekee rahalla kun tarvitsisi niitä aseita. Tyhmä juttu. Saksa on paperia. Ei uskalla avustaa kun Puttesetä sanoi että jos avustatte niin tulee purpuraattorista käpyjä.
Ilmoita asiaton viesti
Leopard 1:ä on lähetetty, 10 milj. euroa kpl. Ovat tosin vanhentuneita, enkä tiedä, että onko niitä päivitetty.
”Alunperin 105 mm tykillä varustettu Leopard 1 suunniteltiin 1960-luvulle tultaessa korvaamaan Saksan toisen maailmansodan jälkeen käyttöönsä saamia amerikkalaisia panssarivaunuja. Kun Neuvostoliitto otti käyttöön uutta kalustoa, aika ajoi Ykkös-Leon ohi.
Yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suunniteltu MBT70-hanke (Main Battle Tank) johti lopulta 70-luvun lopulla Saksan omaan Leopard 2 -vaunuun. Yhdysvalloissa kehitetystä versiosta tuli M-1 Abrams. Vaunuja yhdisti sileäputkinen 120 mm Rheinmetall L44 -tykki.”
https://www.reservilainen.fi/uutiset/leopard_2_on_kalustonayttelyiden_ykkonen
Ilmoita asiaton viesti
Eikös tuossa Jounin linkissä puhuttu myös ydinenergiasta ja kallioperän murskaamisesta ( fracting ) . Tuolla murskaamisellahan USA:ssa ovat saaneet merkittävästi lisää kaasuvaroja käyttöön. Ydinenergian eduthan lähes loppumattomana energiaresurssina ovat myös jo hyvin tunnettuja.
”But what is so special about wind?
Why, to the exclusion of all else — in particular, fracking and nuclear energy — has arguably the most inefficient solution been privileged? ”
Googlekääntäjällä käännettynä:
”Mutta mitä erityistä tuulessa on?
Miksi, kaikkea muuta – erityisesti murskausta ja ydinenergiaa – poissulkematta, on kiistatta tehottomin ratkaisu ollut etuoikeutettu?”
Taitaa olla niin, että toisille tuulienergia on idealismia, ideologiaa ja mutu:a. Bisnepuolella taas nähdään, että jos lainsäädännön kautta saadaan kuluttajat ja veronmaksajat maksumiehiksi keinotekoisen bisneksen pyörittämiseen ilman taloudellista riskiä ( riskin kantavat kuluttajat ja veronmaksajat ) , niin mikä ettei moiseen kannattaisi investoida.
Suomessa tälle vuodelle valtion talousarvioesityksessä eduskunnalle on tuulivoiman tuotannolle varattu 304 miljoonaa euroa verovaroja. Viime vuodelle hallitus esitti ”vain” 279 miljoonaa euroa.
Lähde: Valtion talousarvioesitykset 2021 ja 2022 ,Numerotaulu, Määrärahat, TEM:n hallinnonhaara, 48. Uusiutuvan energian tuotantotuki (arviomääräraha).
Kun tuon v. 2010 Vanhasen ( kesk ) II -hallituksen ministereiden Pekkarinen ( kesk ) ja Cronbergin ( vih ) rustaaman ja eduskunnassa läpiajaman Tuulisähkön syöttötariffin maksut alkavat vähenemään 12 vuoden tukijaksojen vähitellen umpeuduttua, tilalle tulee tuulisähkön tarjouskilpailuun perustuvan preemiotuen maksaminen ( ks. ko. em. kohta 3. ). Lainaus tuosta:
”Talousarvioesitys 2022, 48. Uusiutuvan energian tuotantotuki (arviomääräraha)PDF-versio
Talousarvioesitys HE 146/2021 vp (27.9.2021)
Momentille myönnetään 309 611 000 euroa.
Määrärahaa saa käyttää uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuesta annetussa lain (1396/2010) mukaisesti:
1) syöttötariffin (tuulivoima, biokaasu, puupolttoaineet) maksamiseen
2) metsähakkeella tuotetun sähkön tuotantotuen (tuotantotuen ja sen korotuksena maksettavan kaasutinpreemion) maksamiseen
3) tarjouskilpailuun perustuvan preemiotuen maksamiseen.”
Kepu on ollut perinteisesti mestari kehittelemään aina uusia tukiaisautomaatteja.
Ilmoita asiaton viesti
Vastustaminen on kivaa. Vastustamista on sen takia kovin vaikeata lopettaa, mutta jos kuitenkin, jostain kumman syystä, joku ihan itse haluaisi lopettaa vastustamisen, niin tässä on joitakin vinkkejä siihen.
”Mihin vastustaminen sitten loppuu?
Siihen, että purat kaikki päivän rasitukset raivoamalla läheisellesi (huonoin vaihtoehto, joka saattaa myös johtaa vastustamisen jatkumiseen rasittavan riidan muodossa)
Siihen, että alat lopulta itkeä (hyvä juttu – kyyneleet purkavat stressihormoneja)
Lapsesi, ystäväsi tai kumppanisi halaukseen (kirjoitin lapset ensimmäiseksi, sillä he lähestyvät yleensä kädet ojossa rasittunuttakin vanhempaa)
Ystävälliseen kohtaamiseen jossain satunnaisessa tilanteessa vaikkapa kaupan kassalla (sydämesi herää ihmeellisen helposti silloin, kun joku on sinulle vilpittömän ystävällinen)
Muistat, että tämä ohimenevä hetki sateessa ei ole sinun elämäsi (tiedät varmaan sen houkuttelevan ajatuksen: ”Minun elämäni on juuri tällaista, aina juuri tällaista roskaa tapahtuu juuri mulle!”) vaan juuri sitä – ohimenevä hetki
Alat nauraa sille, miten höpsöjä asioita huomaat vastustavasi
Siihen, että hengität syvään ja laskeudut ajatuksistasi sydämesi sisäiseen rauhaan.”
https://hidastaelamaa.fi/2020/11/7-tapaa-lopettaa-vastustaminen/
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät on kehittänyt kaiken vastustamisen taiteeksi. On vain pari asiaa, mitä eivät vastusta ja kaikkien muiden pitäisi niitä kannattaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vai synteettisen vedyn? En ole ennen kuullutkaan synteettisitä alkuaineista, vedystä puhumattakaan, kun ydinreaktiossakin vedyn tuottaminen lienee päinvastainen prosessi kuin synteesi.
Ilmoita asiaton viesti
Lahnakoskikin voi sitten oppia jotain uutta jos vain haluaa omaksua. Vedyn synteettistä valmistusta kuvaillaan myös värikoodein. Nykyisin pääosa vedystä tehdään maakaasusta. Se on harmaata jos hiilidioksidipäästöt lasketaan ilmaan. Jos hiilidioksidi otetaan prosessissa talteen, niin puhutaan sinisestä vedystä. Jos vety tehdään elektrolyysillä vedestä, niin kyseessä on vihreä vety. Vety on toki aina vetyä, mutta tuotantoprosesseilla on värikoodinsa. Siksi siirtymän mahdollisuutta harmaasta vihreään tutkitaan kovin mm. Nesteen ja SSAB:n toimesta. Nuo ovat kaksi suurinta vedyn käyttäjää Suomessa kunhan Raahen tuotanto prosessi uudistetaan koksinpoltosta vedynpolttoon.
Ilmoita asiaton viesti
En vieläkään oppinut, mitä se synteettinen vety on. Etkä kyllä tiedä sinäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tiedän hyvinkin miten vetyä valmistetaan. Synteesi on ehkä turhan väljä termi vedyn valmistuksen osalta, koska ne muut prosessin tuotokset on syntetisoituja kun vety irroitetaan alkuperäisistä yhdisteistään. Tosin synteettinen yleiskielisenä sanana tarkoittaa keinotekoisesti valmistettua. Vaikka syntetisoitua ääntä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuulivoima on ja pysyy vihreänä huuhaa-voimana.
Eikä sitä luontoa pysty opettamaan puhaltamaan jatkuvasti, ja kalliit voimalat seisovat lavat paikallaan muistomerkkeinä.
Silti höpinä tuulivoimasta jatkuu vuodesta toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi pitäisi olla jatkuvasti tuulta?
Eihän sitä aurinkokaan paista jatkuvasti mutta silti saan ostettua kaupasta leipää mikä on tehty aurinkoenergialla kasvatetulla viljalla.
Ilmoita asiaton viesti
Tämänpä vuoksi tuulivoima on heikkoa sattumavoimaa riippuen siitä milloin tuulee ja milloin ei.
Oletko jo oppinut käyttämään parasta käyttöjärjestelmää, eli jotain Linuxia?
Ilmoita asiaton viesti
Tuolla logiikalla maanviljelys on heikko tapa tuottaa ravintoa. Heikkoa sattumaravintoa. Parempi olisi siis metsästää, aina silloin kun tulee nälkä.
Näyttää olevan ajettelusi rikki kun kuvittelet, että sähköä tarvitsisi tuottaa sen hetkisen kysynnän mukaan vaikka oikeasti tarvitsee tuottaa energiaa kattamaan ihmisten tarpeet.
Tuollaiset ajatteluvirheet lienevät seurausta siitä että kuvitellaan energian olevan aina sähköä jota pitää aina tuottaa jossain keskitetysti josta sitä toimitetaan aina tarpeen mukaan. Näinhän se ei todellisuudessa ole ja se havaitaan hyvin maanviljelyksestä. Ruoka kun sattuu olemaan myös energiaa.
Millähän tavalla mikään käyttöjärjestelmä liittyy tähän?
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän huuhaalla kuvata lähinnä Rautomäen mielipidekirjoittelua. Paikallisesti tuulettomat jaksot osataan jo hanskata sähkömarkkinassa. Kun kapasiteetti tuulivoiman osalta lisääntyy tarvitaan uusia mekanismeja energian säilyttämiseen. Siihen vedyn valmistus on merkittävin ehdokas.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka olenkin sijoittanut vetybisnekseen, en oikein pidä sitä yleisratkaisuna.
Käytännössä sähkö on lähinnä keino teleportata energia paikasta toiseen. Varastointi olisi parasta tehdä siellä missä sitä energiaa käytetään niin saa hajautusta ja huoltovarmuutta.
Yksinkertaisimpia keinoja tähän on se että kuumennetaan tai kylmennetään jotain jolloin energiaa voidaan käyttää kuumana/lämpönä tai kylmänä/viileänä. Tai sitten gravitaatio.
Näitä pystytään skaalaamaan isoon mittakaavaan.
Vety on sitten yksi keino että näkisin sen yhtenä keinona varastoida energiaa sinne missä käytetään öljyä.
Ilmoita asiaton viesti
Biovety
https://youtu.be/4TQQ9_piDes
https://youtu.be/HrliFISKcCM
Mikrolevät / levät (algae), jne.
Ongelmia:
Alhainen saanti?
Korkeat tuotantokustannukset?
Ilmoita asiaton viesti
Vetydebaatti:
https://youtu.be/qDt1l6cjB7k
Varsinainen ”debaattiosuus” alkaa noin 36 minuutin kohdalta.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut ovat tehneet ja tekevät vetytuotantolaitoksia:
https://youtu.be/fE0Ef81zy8g
( Esim. Norjaan. )
U.S.:
https://youtu.be/EpxkXORZ62Y
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisi olla ymmärrystä myös katsoa lukujen taakse. Primäärienergia tarkoittaa energialähteiden lämpöarvoa. Lauhdevoimala haaskaa siitä 60% ennenkuin se on muutettu sähköksi. Tuuli ja aurinko tuottavat suoraan sähköä.
Sähkön etu on siinä, että sillä on kyky tehdä työtä. Jos vaihdan kaasulämmityksen lämpöpumppuun, primäärienergian kulutus putoaa kolmasosaan. Jos vaihdan bensiiniauton sähköautoon, primäärienergian vähenemä on vielä suurempi.
Viime kädessä olennainen mittari on CO2-päästöt. Ne ovat UK:ssa puolittuneet viimeisen 30 vuoden aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Merkillinen näkemys. Haaskaahan tuulivoimalakin tuulta.
Mikä logiikka siinä on että hukkalämpöä hyväksikäyttävät suomalaiset kivihiilivoimalat pitää purkaa ensimmäisinä?
Britannian päästöt ovat vähentyneet sen ansiosta kun teollisuus on siirtynyt Kiinaan. Ei sen kummempaa. Silmänkääntötemppu kuten aina kun puhutaan ilmastonmuutosuskonnosta.
Vielä kun pystyisitte todistamaan hiilidioksidin yhteyden ilmaston lämpenemiseen. Ilmasto viilenee tai pysyy samana (viimeiset yhdeksän vuotta) mutta hiilidioksidipitoisuus vaan nousee (miljoonasosilla, ppm).
Ilmoita asiaton viesti
”Mikä logiikka siinä on että hukkalämpöä hyväksikäyttävät suomalaiset kivihiilivoimalat pitää purkaa ensimmäisinä?”
Ei mitään.
Oikeasti järjestys pitäisi olla öljy, maakaasu, kivihiili ja turve. Joskin kaikista pitäisi vähentää se mikä helposti onnistuu ilman mitään typeriä täyskieltoja, ja turpeest ei tarvitsisi kokonaan edes luopua vaan vähentää sille tasolle mikä on kestävää.
Nyt asioita tehdään typerässä järjestyksessä.
”Vielä kun pystyisitte todistamaan hiilidioksidin yhteyden ilmaston lämpenemiseen.”
Kasvihuoneilmiö tunnettu jotain parisataa vuotta, hiilidioksidin vaikutus kasvihuonekaasuna jotain yli 120 vuotta, nykyisessä lämpenemisessä 60-luvun lopulta saakka. Avainjuttu siinä on se vesihöyry, minkä määrä nousee hiilidioksidipitoisuuden kasvaessa.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät tietenkään pysty todistamaan yhtään mitään.
😯
Ilmoita asiaton viesti
Paljonko tuulimylly vähentää co2 päästöjä?
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka muistaisin, että Härkönen, Uimonen ja joku muukin viherkäinen hiljenevät juuri tämän kysymysen edessä.
Eli hiljaisuus kertoo, että kyseiset henkilöt kyllä ymmärtävät kysymyksen toisin kuin muut viherkäiset ja suurin osa poliitikoista ja päättäjistä.
😄
G-7 maat ovat päättäneet siirtyä vetytalouteen ja tiedemiehet on ostettu päätöksen taakse.
Ilmoita asiaton viesti
Minkäs teet kun Lehtinen ei kykene ymmärtämään sitä että tuulivoimaloilla ei vähennetä CO2 päästöjä.
Näin tyhmistä kysymyksistä voi syyttää vain itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Niimpä mutta toi yks trölli ilmestyy aina takuuvarmasti päästelemään pehmoisia 😆 .
Ilmoita asiaton viesti
Mikä siinä on kun teet noin älyvapaita kysymyksiä joka ketjuun? Pitääkö sitä varten käydä joku kurssi vai pitääkö olla tyhmä?
CO2 päästöt vähenee vähentämällä fossiilisia polttoaineita, ei rakentamalla tuulimyllyjä. Tuulimyllyjä sen sijaan tarvitsee energiaa varten kun ihmiset haluaisi sähköä kun fossiilisista luovutaan.
Yksi tuulimylly tuottaa sähköä vuodessa määrän mikä vastaa vuosittain kivihiilen polttoa josta pääsee 2420 tonnia CO2:sta ilmakehään.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka oisi arvannut oikein?
Tuulisähkön osuus koko sähkön tuotannosta Yhdistyneessä Kuningaskunnassa v 2021 yli 20% ja vain pari prosennttiyksikköä vähemmän kuin Saksassa.
Ilmoita asiaton viesti
Näiden Jouni Aron kusetusblogien motiivi on joskus hämärä. Kuka oikeasti maksaa tästä disinformaation tuottamisesta?
Kun pohditaan tuulienergian osuutta koko UK:n energiantarpeesta, niin voihan 4% tuntua pieneltä. Jos taas vertaa tuulen osuutta SÄHKÖN tuotannosta, niin oikea luku onkin jo 24,8% huolimatta siitä, että vuosi 2021 oli keskituulten suhteen poikkeuksellisen huono. Parin vuoden tähtäimellä tuuli tulee olemaan UK:n TÄRKEIN sähköntuotantomuoto. Toistaiseksi maakaasulla on etumatkaa, mutta myös britit pyrkivät pääsemään fossiilisista eroon.
Vahva suositus on, että älä koskaan lue Jouni Aron blogeja jos et ole valmistautunut selvittämään millä tavalla Jouni yrittää sinua tällä kertaa kusettaa. Sitä hän joka kerta pyrkii tarkoituksella tekemään.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_in_the_United_Kingdom
Ilmoita asiaton viesti
Mikä tossa blogitekstissä oli sitä kusetusta?
Joko olet keksinyt materiaalin jossa vety pysyy säilössä?
Ilmoita asiaton viesti
Tuskin Börje vastaa.
😁
Ilmoita asiaton viesti
Piiloagenda näköjään sopii Lehtiselle, kunhan aihe natsaa.Jotkut näkevät sen vastenmielisenä.keinona pyrkiä vaikuttamaan esittäjästä riippumatta.
Ilmoita asiaton viesti
Piilo mikä? Kerro edes sinä mikä tossa oli sitä kusetusta kun buimonen ei koskaan vastaa yhtään mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Voi Börjerukkaa, tuolla ylempänä hän yrittää perustella, että millä tavalla vety voisi olla synteettistä.
Prosessi, millä vety tehdään voi olla synteesi tai polttoaine voi olla synteettistä.
No onhan vetykin polttoaine, tai pikemminkin energian kantaja, siinä mielessä synteetisen prosessin tuloksena voisi vetykin olla synteettinen, mutta kun ei ole.
Vety (H) on alkuaine.
https://www.energiatalous.fi/?p=2630
Ilmoita asiaton viesti
Kokonaisuuden kannalta on iso ero, jos pilkotaan luonnon kaasua tai synteettistä metaania kun jälkimmäisen valmistukseen on käytetty aurinkoenergiaa periaatteella 1sn/KWh
Ilmoita asiaton viesti
Tietenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Silloin kun te luonnonvihaajat keksisitte että tehdään palmuöljystä ”bio”polttoainetta niin litran ”bio”litkun tekemiseen kului ~1.3 litraa sitä kamalaa fossiilista. Puhumattakaan siitä että koskaan ennen ei ole tehty luonnolle niin suurta tuhoa mitä toi palmuöljybuumi sai aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Totta, viherkäisillä on pienet aivot, niinkuin Leena Lauren totesi tuolla ylempänä. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Epäonnistumisen aiheuttama häpeä pitää poliitikot nyt hiljaisina. Kukaan ei enää voi kiistää tuulivoimaloista johtuvaa energiamarkkinoiden epävakautta.
Koska monet vihreän siirtymän puolestapuhujat kieltäytyvät kohtaamasta rehellisiä totuuksia aurinko- ja tuulivoimasta, (ovat niin sitoutuneita tekemään niistä maailman ainoat voimanlähteet), he eivät ymmärrä, kuinka he todellisuudessa vahingoittavat alaa, jota intohimoisina kannattavat.
Totuus on, että ajoittaisilla energialähteillä, kuten tuuli- ja aurinkoenergialla on enemmän ongelmia kuin mitään hyötyjä. Sähkön varastointi, tehokas säätövoiman tuotanto ja pitkän aikavälin elinkelpoisuus ovat kaikki oikeutettuja ja todellisia rajoituksia, vielä ei ole tuulivoiman kannattajilta vaadittu vastuuta säätövoiman rakentamisesta.
Massiivinen tuulivoiman tukipolitiikka aiheutti ympäristön, joka on räätälöity väärinkäytöksiä ja manipulointia varten. Nämä Vanhasen/Pekkarisen aikakauden tukipolitiikan epäonnistumiset aiheutt