Kun totuutta ei voinut enää piilotella

 

Viime aikoihin asti yksinkertaisuuden ja paremman tiedon puutteen vuoksi maan pinnalle tulevan auringon säteilyn määrän oletettiin olevan vakaa vuosien ajan. On kuitenkin yhä enemmän havaintoja siitä, että tämä määrä kokee merkittäviä useiden vuosikymmenten vaihteluita, mikä on otettava huomioon keskusteluissa ilmastonmuutoksesta ja lieventämisstrategioista.”

https://iac.ethz.ch/group/climate-and-water-cycle/research/radiation-and-the-hydrological-cycle/global-dimming-and-brightening.html

Enemmänkin on kyse siitä, miten asia kerrotaan kansalle. Ei ole ollut kyse yksinkertaistamisesta tai tiedon puutteesta. On vain ollut kyse harhautuksesta.

Auringon vaikutusta säteilyyn maanpinnalla ei ole ilmoitettu ja auringon säteilyn pieni vaihtelu perustuu säteilymittauksiin ilmakehän yläosassa, jossa auringon kokonaissäteilyn (TSI) muutosten vaihtelu on suhteellisen pientä.

https://www.nasa.gov/mission_pages/sdo/science/solar-irradiance.html

”Auringon säteily (TSI) on tärkein energianlähde maapallolle. Olemme onnekkaita, että näkyvän ja infrapunavalon, jotka tuottavat suurimman osan energiasta maapallolle, suhteellinen vaihtelu on pieni. Mutta vaikka TSI vaihtelee vain murto-osan prosentista, sillä on suurin vaikutus muutokseen. Tämä voi riittää aiheuttamaan havaittavia muutoksia maapallolla.”

Mutta maanpinnalla auringon säteily vaihtelee paljon.

On kuitenkin yhä enemmän havaintoja siitä, että tämä määrä kokee merkittäviä useiden vuosikymmenten vaihteluita, mikä on otettava huomioon keskusteluissa ilmastonmuutoksesta ja lieventämisstrategioista. Erityisesti havaitsimme auringon pinnan säteilyn vähenemisen 1950-luvulta 1980-luvulle maailmanlaajuisissa havaintoverkostoissa (”globaali himmeneminen”) ja uudemman elpymisen (”kirkastuminen”), (Wild et al. 2005, Wild 2009, 2012, 2016).

No asia on tietenkin hyvä tuoda esille ja samalla voisi kertoa, että kaikki mitä on aikaisemmin kerrottu ihmisen vaikutuksesta ilmastoon, ei ole pitänyt paikkaansa.

Auringolla on määräävä vaikutus planeettamme ilmastoon ja elämään.

Olennainen ilmaston ja elämän määräävä tekijä planeetallamme on auringon säteily (auringonvalo) maan pinnalle. Kaikki muutokset tässä arvokkaassa energialähteessä vaikuttavat elinympäristöömme syvästi.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu