Kvanttifyysikot lyövät CO2 uskovaisia ällikällä päähän

Kvanttifyysikoilla on ollut kanttia arvostella kasvihuonekaasujen spektrianalyysejä. Nyt viimeksi tuore nobelisti John Clauser (John Francis Clauser (s. 1. joulukuuta 1942) on yhdysvaltalainen teoreettinen ja  kokeellinen fyysikko, joka tunnetaan panoksestaan kvanttimekaniikan perusteisiin.)

Perustelujakin on esitetty tämän spektianalyysin heikkoihin kohtiin, joilla ei voida todistaa mitään todellisessa maailmassa. Ja toiseksi CO2:n määrä ilmakehässä on alhainen, että todennäköisesti sillä ei ole merkitystä globaaliin lämpenemiseen. Sen sijaan globaalin albedon väheneminen on merkittävämpi seikka ilmaston lämpenemisen selittäjänä, kuvat yllä.

https://www.omicsonline.org/open-access/a-novel-investigation-about-the-thermal-behaviour-of-gases-under-theinfluence-of-irradiation-a-further-argument-against-the-greenh-2157-7617-1000393.php?aid=87335

Johdanto
Tässä viitatun tutkimuksen [1] lähtökohtana oli yleisesti hyväksytty kasvihuoneteesi, jossa oletetaan, että nykyinen ilmastonmuutos johtuu pääasiassa niin sanottujen kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin, määrästä ilmakehässä – huolimatta se tosiasia, että toisin kuin kasvihuoneessa, maapallon ilmakehässä ei ole läpinäkyvää kattoa, ja ottamatta huomioon sitä tosiasiaa, että samanaikaisesti on tapahtunut muita globaaleja ihmisperäisiä muutoksia, erityisesti kaupungistumisen aiheuttamaa pinnan tummumista ja jäätiköiden saastumista, mikä johtaa albedon huomattava väheneminen.

Sitä paitsi argumentti, jota on jo väitetty Tyndallin lähestymistapaa vastaan, on edelleen pätevä: Säteilevän lämmittävän vaikutuksen tutkimiseksi riittää, kun tarkastellaan suhteellisen lyhyttä ilmapatsasta. Siten hiilidioksidipitoisuus on todennäköisesti tarpeeksi alhainen, jotta se voidaan jättää huomioimatta merkittävänä lämpötekijänä. Lisäksi on otettava huomioon, että ilmakehä ei ole liikkumaton kaasuryhmä. Sen sijaan ilmakehän ilma on jatkuvasti liikkeessä, ainakin ylöspäin ja alaspäin. Tähän liittyy kaasunvaihdosta johtuvia jäähdytysvaikutuksia. Tämän seurauksena mikä tahansa pystysuora säteilymalli on sopimaton, jos nämä vaikutukset jätetään huomiotta.”

Alueelliset vaihtelut korkeiden (vasemmalla) ja matalapilvien (oikealla) peittoalueella verrattuna vuosittaiseen kokonaiskeskiarvoon (%), ilmastotilasto kattaa 2003-2009.

EDIT: Auringonpaistetunnit versus lämpötila, Yhdistynyt kuningaskunta

Heinäkuu oli tavanomaista kylmempi, kun auringonpaistetunteja oli vähemmän. ”Heinäkuun 2023 lämpötila Yhdistyneessä kuningaskunnassa päätyi 14,9 °C:een (58,8 °F), mikä Met Officen mukaan on 0,3 °C alle normin”

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu