Kyselemisen taito on ihmisiltä unohtunut

Antiikin filosofit opettivat oppilaitaan kyselemällä, jolloin tietoa oli siirrettävissä oppilaille, kun he olivat alkaneet pohtia kysymystä omista lähtökohdistaan.

Nykyään meille tiputetaan tietoa. Tiedon tuottajat ovat samaan muottiin valettu, eivätkä itse ole kykeneviä selvittämään asioita tai eivät ymmärrä kokonaisuuksia.

Tällaisen yksipuolisen tiedon tuottamisen tuloksena olemme todistamassa vuosittaisten COP kokoontumisten yhteydessä.

Hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä on ihmisen syytä, toteaa ilmakehätieteen professori. Koska hän edustaa tiedettä, kukaan ei kyseenalaista väitettä. Väite tiputetaan totena poliitikoille ja journalisteille.

Antiikin filosofit eivät olleet yksipuolisen tiedon välittäjiä, vaan usein laaja-alaisesti oppineita. Antiikin filosofeja referoitiin pitkään keskiajalle asti.

Nykyisin riittää kun edustaa yhtä suppeaa alaa, esim. ilmakehätiedettä. Professori todennäköisesti itsekin uskoo, että ihmisen toiminta on lisännyt ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Tosin myöntää, että on muutakin toimintaa, joka vaikuttaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen, mikrobien toiminta. Mutta lisää samaan hengenvetoon, että mikrobien tuottama hiilidioksidi tulee ja lähtee ilmakehästä saman suuruisena.

Kukaan ei ole varmaankaan kertonut professorille, että yksinomaan merissä lisääntyy pysyvässä muodossa olevaa liukoista hiiltä altaassa, joka vastaa kooltaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, ja että hiili on ilmakehästä peräisin.

https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.abn0035

”JOHDANTO Valtameren liuenneen orgaanisen aineen (DOM) altaassa on yhtä paljon hiiltä kuin ilmakehässä hiilidioksidia, ja suurin osa valtamerissä liuenneesta orgaanisesta hiilestä (DOC) vastustaa biologista hajoamista vuosituhansien ajan (1), mikä edistää ilmaston vakautta.”

Tämä ei tietenkään ole ainutlaatuinen hiilivarasto, vastaavia on maaperässä, jäätiköissä jne., ja ne kasvavat ja supistuvat yhtälailla kuten kasvaa ja supistuu ilmakehän hiilivarastokin.

Mikrobien toimintaan vaikuttaa lämpötila, eli ilmasto vaikuttaa mikrobien toimintaan ja mikrobien toiminta vaikuttaa ilmastoon.

Mitä pitäisi tehdä, että oikea tieto välittyy poliitikoille ja journalisteille.

Asia tuskin korjaantuu sillä, että kyseisten ryhmien edustajat käyvät kouluttautumassa yksipuolisilla kursseilla ilmatieteenlaitoksella.

IPCC on huomioinut hiilinielut maaperän ja kasvillisuuden osalta, mutta mikrobien toimintaa merten ja jäätiköiden osalta ei ole mainittu poliitikoille suunnatuissa raportissa.

Voisi kysyä poliitikoilta ja journalisteilta, että miksi meret on jätetty (IPCC:n) tarkastelun ulkopuolelle. Yksi selitys on, että yksittäiset kansakunnat eivät omista meriä, kuten kansakunnat omistavat maa-alueitaan. Eikö pitäisi edes huomioida mikrobien toiminta hiilivarastojen kasvattajina merissä.

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu