Luonnon monimuotoisuus

Ilmastotiede pitää parempana vähentää kasvihuonekaasuja nyt kuin vasta tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä mitä korkeampi hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä vaikuttaa maapallon ilmastoon. Viimeksi kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ylitti 400 ppm 3 miljoonaa vuotta sitten maapallo oli 3 °C nykyistä lämpimämpi. ”The last time carbon dioxide was so plentiful in our planet’s atmosphere was in the Pliocene era, around 3 million years ago.”

https://www.rmets.org/event/pliocene-last-time-earth-had-400-ppm-atmospheric-co2

Tämän jälkeen pitäisi luetella monenlaista uhkakuvaa, mitä vaan on saatavilla, vedenpinnan noususta lähtien jne.

Kansalaisten pelottelu on yleensäkin se keino, millä saadaan hyväksyttyä rahanmenoa ja asumisympäristön tilan heikkenemistä, luonnon monimuotoisuuden kaventamista jne.

Ja nyt ei puhuta mistään edellä mainitusta asioista vaan puhutaan vihreästä siirtymästä, green deal:stä.

No hiilidioksidista korkeampina pitoisuuksina ilmakehässä on vain etua tälle planeetalle.

Vaikka fossiilisten polttoaineiden käyttö on edelleen lisääntynyt (Kiina, Intia, Afrikka..), niin ilmakehään kertyvä hiilidioksidi ei ole lisääntynyt enää samaa tahtia, vaan pysyttelee vuosittaisessa 2,2 ppm:n nousutahdissa edelleen, el Niño vuosia lukuunottamatta. Eli säätelymekanismi toimii.

Turhaa pelottelua.

Jokainen ymmärtää, että fossiilisista polttoaineista on luovuttava, tällä hetkellä niiden osuus on 80 % koko energiapaletista. Kysymys on tietysti siitä, että mikä sen syrjäyttää.

Hedekukkainen raita odottaa pölyttäjiä. Yksi kimalainen oli jo liikkeellä.

 

EDIT:

Tänään on melkein sama globaali keskilämpötila kuin vuosien 1979 – 2000 lämpötilojen keskiarvo. Suomessa on lämpimämpää, kun taas Texasin ja Ranskan kohdalla satelliittikartta näyttää kylmää.

 

 

 

 

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu