Luonto oikuttelee

Linkki kommentissa nro 30

Britanniaan on tulossa kovin talvi 100 vuoteen

Monet ovat jo seuranneet Atlantin pintavesien jäähtymistä. Tällaiset ilmiöt tietenkin vaikuttavat säähän, niin Englannissa kuin muuallakin.

Ilmastohätätila julistettu Eurooppaan

Moni on jo huomannut, että ilmastonmuutos on liian laimea sanana kuvaamaan tulevaa muutosta, nyt haetaan vaikuttavuutta, extinction, emergency, exit, jne. antavat pontta viestille, jota tiedemiehetkin ovat tukemassa.

Club of Rome

”40 vuotta sitten ensimmäinen raportti Rooman klubille, raja kasvulle, varoitti maailmaa tulevista ympäristö- ja väestöhaasteista. Tänään näemme, että sekä väestön että kulutuksen eksponentiaalinen kasvu vuosikymmenien ajan on törmäämässä maapallon biosfäärin rajoihin. Hätätoimet ovat entistä tärkeämpiä. Emme voi sulkea silmää lajien sukupuuttoon ja ilmastonmuutokseen liittyvissä kaksoisissa kärjissä ”, Rooman klubin kunniajohtaja presidentti Anders Wijkman sanoi.

Norjalainen ”valtakunnan ääni” Pia Haraldsen kävi Brysselissä kyselemässä kuulumisia EU:sta ja YK:sta, että joko heidän kannattaa liittyä unioniin. Anders Wijkman vastaa, miksi Euroopan unionin lyhenne on EU eikä AB.

EDIT:

Rooman klubin raportti kasvun rajoista, joka oli tilattu Massachusetts Institute of Technology:lta (MIT), on monilta osiltaan hyvin pessimistinen, mutta samalla toiveita antava, teknologian kehitykseen liittyen.

Tällaista uutta teknologiaa on luvassa, tällä kertaa Bill Gatesin siipien suojiin lentäneeltä startup -yritykseltä.

[Heliogen is a startup that wants to “replace fuels with sunlight.” And the Bill Gates-backed solar startup, which has flown under the radar until today, has made a major green-energy breakthrough for heavy industry.]

https://electrek.co/2019/11/19/bill-gates-industrial-solar-startup-heliogen/

[Heliogen on startup, joka haluaa ”korvata polttoaineet auringonvalolla”. Ja Bill Gatesin tukema aurinko -startup, joka on tänään sijoittajien tutkan alla lentänyt, on tehnyt merkittävän vihreän energian läpimurton raskaalle teollisuudelle.]

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu