Luovuutta kehiin koronan nujertamiseksi

 

Koululaisia ei kannata retuuttaa ahtaissa luokkahuoneissa enään toukokuun lopulla yhtään enempää kuin on nähty tarpeelliseksi. Pienissä ryhmissä mahdollisesti joka toinen päivä esim.

Toipuminen kouluväsymyksestä alkaa jo ensimmäisellä lomaviikolla, ulkoilma, aurinko ja virkistävät sateet piristävät kesälomalaista. Mielekäs tekeminen ja keskittyminen vaikka kasvien tunnistamiseen, linnunlaulun tunnistamiseen jne. antaa paljon mahdollisuuksia kerätä tietoa ja uusia virikkeitä ympäristöstä.

Joukkuelajit tulevat kyllä takaisin, kun korona on selätetty, eikä uusia epidemioita ole tulollaan. Tällä välin voi suunnata kiinnostuksensa uusiin lajeihin ja siten välttää joukkuelajeista aiheutuvaa tartuntavaaraa.

Ensi kesä saattaa olla vielä korona-aikaa ja kokoontumisia rajoitetaan ja liikunta- yms. harrastuksia täytyy priorisoida yksilölajeihin, kuten polkupyöräilyyn, kävelyyn, sulkapallon peluun, tennikseen jne.

Syksyn tilanne on jo toinen monelta osin Suomessa. Tartuntaketjuja on jäljitetty ja testejä tehty kansalaisilla yleisesti. Maskeja ja suojavarusteita on varastoissa siltä varalta, vaikka uusi epidemia tulisi.

Suomessa voidaan joutua vielä  elämään tartuntatautivaaran uhatessa kansalaisia kuukausia eteenpäin.

Tietoa kuitenkin tästä koronaviruksesta kertyy ja lääketiede tekee töitä, jotta kansalaisia voidaan suojella uusilta epidemioilta.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu