Luulo ei ole tiedon väärtti

Luultavasti ilmastonmuutos etenee ihan luonnollisten syklien tahdissa kohti seuraavaa jääkautta, joka on kylläkin vasta tuhansien vuosien päässä.

Mikä on sitten antropogeenista ilmastonmuutosta jää edelleen nähtäväksi. 2000-luvulla ilmasto ei ole enää lämmennyt kuin El Niñon toimesta. Seuraava El Niño on tulossa loppuvuodesta, mikä sen vaikutus on jää nähtäväksi.

Hiilidioksidin kertymistä ilmakehään on pidetty selvänä merkkinä antropogeenisesta ilmastonmuutoksesta. Nyttemmin on lisäksi nostettu lisääntyvä kastelu myös yhdeksi hypoteettiseksi syyksi, miksi maapallo on lämmennyt. Tästä toivotaan saatavan selkeämpää näyttöä satelliittimittauksista, kun satelliitit tarkkailevat OLR:n spektrijakaumaa ilmakehän yläosassa. Veteen liittyvä infrapunasäteilyn aallonpituus on ns. kauko infrapunan alueella (FIR).

Varhaiset toiveet siitä, että saatavana olisi selkeä spektrisignaali, joka osoittaisi merkittävästi pienentyneen OLR:n
hiilidioksidin lisääntymisestä, mikä osoittaa hypoteesin pysyvien kasvihuonekaasujen aiheuttamasta ilmaston pakotuksesta, ei ole olemassa [5]. Keskittyminen uusien satelliittien avulla pidemmälle aallonpituudelle OLR:n osalta, joka liittyy veden kiertoon, saattaa auttaa ratkaisemaan tämän kysymyksen. Tähän asti OLR on arvioitu tälle alueelle lyhyempien aallonpituuksien perusteella.
Luonnollinen kokeilu, joka saadaan aikaan kasvihuoneilmiön Eyre-järven tulvista, joka vähentää merkittävästi OLR:ää, antaa vahvistuksen, että tyypillisesti kuivaan maahan käytettävällä kasteluvedellä on mitattavissa oleva kasvihuoneilmiö. Tämä työ tulisi toistaa käyttämällä korkeamman resoluution satelliittitietoja, jotka on saatu kastellusta maasta. Julkaisussa [7] Davis et al. ovat viime aikoina kiinnittäneet huomiota veden merkittävään käytön tehostamisen mahdollisuuteen optimoidun sadon kautta. Jos on totta, että lisääntynyt veden käyttö on tehnyt samanlaisen vaikutuksen ilmaston lämpenemisessä kuin on ollut vaikutusta hiilidioksidilla vuodesta 1960, on yhtä vahva syy kasvihuonehyvitysten myöntämiseen vedenkäytön tehokkuuden edistämiseksi kuin pysyvien kasvihuonekaasujen kehityksen rajoittamiseen.”

http://pen.ius.edu.ba/index.php/pen/article/view/437/350

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu