Mahdollinen humanitaarinen kriisi ja pakolaisaalto voidaan estää

Bidenin hallinnon viimeisin avustuspaketti Ukrainalle sisältää myös tehokkaita miehittämättömiä Grey Eagle lennokkeja, joiden aseistuksen turvin voidaan suojata Ukrainan vehnän laivakuljetukset Afrikkaan ja muualle.

https://www.hudson.org/research/17941-how-to-equip-ukraine-to-break-the-black-sea-blockade

”Kuinka varustaa Ukraina murtamaan Mustanmeren saarron
Bryan Clark & ​​Peter Rough

Ukrainan Mustanmeren laivaliikenteen esto lukitsee noin 25 miljoonaa tonnia viljaa Ukrainan siiloihin, mikä uhkaa aiheuttaa maailmanlaajuisen taloudellisen ja humanitaarisen katastrofin. Tämän vuoden sadon sadonkorjuu on juuri alkanut – ja koska suurta osaa vanhasta sadosta ei ole vielä lähetetty, Ukrainan maanviljelijöillä ei ole paikkaa varastoida sitä. Vaikka Kiova on siirtänyt osan viljasta maalle ja ehdottanut uusia varastotiloja, kumpikaan vaihtoehto ei riitä siirtämään tavaroita kansainvälisille markkinoille riittävässä mittakaavassa ja vapauttamaan varastoja uutta satoa varten.

Neljä MQ-1C Grey Eagle UAV:ta, jotka Bidenin hallinto ilmoitti osana viimeisintä 40 miljardin dollarin apupakettiaan Ukrainalle, voivat murtaa Venäjän saarron. Nämä miehittämättömät kiinteäsiipiset lentokoneet – noin kaksi kertaa Bayraktarin kokoiset ja voimakkailla Hellfire-ohjuksilla tai GPS-ohjatuilla pommeilla aseistetut – voivat lentää noin 25 tuntia 160 solmun nopeudella, mikä antaa niille kantomatkan ja iskukyvyn tyhjentää kauttakulkukaistat tai käyttämällä kahta Grey Eaglea saattamaan laivoja Odesan sataman ja Bosporin salmen välillä.”

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu