Mannerjäätiköiden pintamassatasapaino (SMB)

Surface mass balance (SMB) esitetään mannerjäätiköistä, Antarktikselta ja Grönlannista. Kummassakin on havaittu enemmän uuden jään syntyä kuin sulamista.

Normaalisti joka tuutista kerrotaan jäätiköiden sulavan ja merenpinnan nousevan metrikaupalla. Mutta kuten kuvasta näkyy mannerjäätiköt ovat mitä todennäköisimmin kasvaneet koko 1900-luvun ajan.

Jotain on tiedottamisessa ollut pielessä. Onko se ollut tarkoituksellista harhaanjohtamista tai ei ole otettu asioista selvää. Tuosta kuvasta se nyt näkyy, että jäätiköt ovat kasvaneet, kuten myös auringon kokonaissäteily (TSI), vihreä viiva.

Auringolla on vaikutusta myös siihen, miten lämmönsiirtomekanismi maapallolla toimii. Vaikka maapallo on lämmennyt 1900-luvulla, Antarktinen ja Grönlanti ovat kylmentyneet.

https://www.nasa.gov/feature/goddard/nasa-study-mass-gains-of-antarctic-ice-sheet-greater-than-losses

”Uusi NASA-tutkimus sanoo, että Etelämantereen lumen kertymisen lisääntyminen, joka alkoi 10 000 vuotta sitten, lisää tällä hetkellä mantereelle tarpeeksi jäätä ylittääkseen sen ohenevien jäätiköiden lisääntyneet menetykset. Tutkimus kyseenalaistaa muiden tutkimusten päätelmät, mukaan lukien Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) 2013 raportin, jonka mukaan Etelämanner on yleisesti menettämässä maajäätä.”

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu