Missä asiassa Thunberg on oikeassa

Greta Thunbergin puhetta on analysoitu, eikä ole päästy mihinkään kiinni pureutumaan. Hän on vain oikeassa yhdessä asiassa, 30 vuotta on pyritty eroon fossiilisista polttoaineista, siinä onnistumatta.

Kaikenlaista on yritetty, mutta fossiilisten polttoaineiden osuus kaikesta ihmiskunnan käytössä olevasta energiasta on yhä yli 75 %.

Ydinvoima on merkittävin kilpailija fossiiliselle energialle, vastaten 10 % sähköenergiasta.

Nuclear Power in the World Today

(Updated September 2019)

  • The first commercial nuclear power stations started operation in the 1950s.
  • Nuclear energy now provides about 10% of the world’s electricity from about 450 power reactors.
  • Nuclear is the world’s second largest source of low-carbon power (29% of the total in 2017). 

Over 50 countries utilise nuclear energy in about 225 research reactors. In addition to research, these reactors are used for the production of medical and industrial isotopes, as well as for training.  https://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/nuclear-power-in-the-world-today.aspx

Ruotsin pääministerin Olof Palmen ansiosta IPCC:n perustaminen käynnistettiin ja hänen ansiokseen voidaan lukea myös, että Ruotsiin saatiin valtavasti uutta ydinvoimakapasiteettia, pyrkimyksenä syrjäyttää fossiiliset polttoaineet yhdessä vesivoiman kanssa.

On kritisoitu uusiutuvan energian tehottomuutta, ja että se on jo nähty, ettei niillä ole pystytty syrjäyttämään fossiilisia polttoaineita.

Sen sijaan veneeseen sijoitettua uutta innovaatiota esiteltiin Tukholman satamassa,  katamaraani tuottaa tarvitsemansa vetykaasun elektrolyysin avulla merivedestä.  ”Katamaranen Energy Observer har redan avverkat 20 000 km sedan 2017. Den drivs av förnybara energikällor och vätgas, som produceras genom elektrolys av havsvatten.” https://www.batliv.se/2019/05/27/klimatneutrala-energy-observer-besoker-stockholm/

Greta Thunberg kävi nuhtelemassa maailman johtajat New Yorkissa, koska fossiilisista polttoaineista ei ole päästy eroon vielä 30 vuoden yrittämisen jälkeenkään, mutta ei kertonut vielä sitä, millä keinoilla fossiiliset polttoaineet korvataan kokonaan.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu