Missä EU:n turvallisuusuhka Venäjän lisäksi piileskelee

Rooman klubista lähtien on pidetty väestönkasvua Afrikassa uhkana. Rooman klubi on 50 vuotta ennustanut metallien loppumista, öljyn loppumista jne. Mikään ennustuksista ei ole toteutunut lähellekään. Tässä vaiheessa voisi kysyä jo, että missä on se sylttytehdas, joka näitä ennusteita laatii. Tiedetään, että Rooman klubi on tilannut raportteja Massachusetts Institute of Technology:lta (MIT).

Afrikan väkiluku on kasvanut ja ennustukset liikkuvat 4 miljardin tietämillä vuonna 2100, kun nyt väestömäärä on yhden miljardin paikkeilla. Hurja kasvu on odotettavissa. Muualla väestön ei odoteta kasvavan, paitsi Aasiassa väki lisääntyy vielä yhdellä miljardilla, ollen noin 5 miljardia 2100.

Eli väestönkasvu Afrikassa on tosiasiassa uhka EU:lle, ellei kyseinen maanosa kykene elättämään väestöä omalla mantereella.

Afrikkakin vihertyy ja kasvuolosuhteet ovat parantuneet ilmakehässä lisääntyneen hiilidioksidin osalta. Perinteisesti maanosaa on vaivannut myös kuivuus ja nälänhätä säännöllisin väliajoin. Kotitaloudesta vastaavat naiset ovat perinteisesti osanneet myös varautua kuiviin kausiin viljelemällä kuivuutta kestäviä lajikkeita.

Tätä tietotaitoa ei saisi unohtaa, kun varmaa on, että El Niñot ja PDOt eivät jää saapumatta. Hydrologien kierto on oleellinen tekijä Afrikan maatalouden kannalta. Veden riittävyys on Afrikan mantereella kasveille ongelma. Ajoittaiseen kuivuuteen pitää varautua.

Afrikassa maaperä ei pidätä kosteutta samalla tavalla kuin välialueen tai boreaalisen alueen metsistä raivattu humuspitoinen maaperä pidättää. Olennaisesti vähäisempi maaperän humus tropiikin alueen maaperässä haittaa maanviljelyä kyseisellä alueella. Maaperä ei pidätä kosteutta ja kuivuus on ajoittainen ongelma.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu