Miten 0,5 % konsensus muuttui 97 % konsensukseksi

Että ihminen on joltakin osin myös vastuussa ilmaston lämpenemisestä ja siitä että hiilidioksidia on kertynyt ilmakehään, tuskin kukaan kieltää.

Fossiilisten polttoaineiden hiilidioksidi vastaa alle 10 % siitä ilmakehän hiilidioksiidipitoisuuden  noususta, jota on mitattu.

Vielä 1990-luvun alussa oli vallalla käsitys, että teollistuminen ja fossiilisten polttoaineiden käyttö aiheuttaisi ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousun kokonaan. Vallalla oli myös käsitys, ettei maaperän hiilinielut pystyisi poistamaan sitä hiilidioksidimäärä, jota me ihmiset aiheutamme  toiminnallamme.

Väärin on arvioitu, 30 vuotta on kulunut näistä arvioista ja tiedämme asioista nykyään paljon enemmän. Ihmisen osuutta on liioiteltu ja ilmastonmuutos ei ole edennyt sillä nopeudella, mitä ilmastomallit ovat näyttäneet. Hiilidioksidin lämmittävä vaikutus jää 30 %:iin aikaisemmista arvioista. Vesihöyryn takaisinkytkentä on pääosiltaan negatiivinen. Joten pohja putoaa pois ihmisperäiseksi arvioidusta ilmastonmuutoksesta.

Hiilidioksidista on kasvikunnalle enemmän hyötyä kuin haittaa. Hiilidioksidia myöskin kertyy maaperään nykyisin enemmän kun ilmakehässä on enemmän hiilidioksidia. Maaperän humuksen hiili pidättää kolme kertaa painonsa verran vettä maaperässä, jolloin kasvusto kestää kuivuutta pitempään sateettomina kausina.

Voisi todeta lyhyesti, että väärä hälytys, ilmakehän runsaampi hiilidioksidipitoisuus ei aiheuta ilmastonmuuttumista suuremmassa määrin ja ihmisen osuus jää tuosta muutoksesta alle 10 %:iin.

Yhdysvaltojen ulkoministeri kävi puhumassa indonesialaisille, ilmastonmuutoksen 97 % konsensuksesta.

Miten 0,5 % tehtiin 97 %.

https://mobile.twitter.com/FindAnotherGear/status/1230412950546141185/photo/1

John Kerry varmaankin uskoi tuohon 97 % konsensuksen, kun hän kävi haukkumassa indonesialaiset puunhakkaajat Jakartassa.

https://youtu.be/P-yDzHApXiw

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu