Miten ilmastoanekauppa voi nykyään

Tutkiva journalismi on vihdoin nostamassa päätään. BBC:n toimittaja Amol Rajan kyseli Microsoftin perustajalta kysymyksiä, joita kukaan muu ei ollut uskaltanut aikaisemmin kysyä. Selvisi yhtä ja toista, joista harvemmin kirjoitetaan valtalehdissä.

Suomalaisena veronmaksajana kiinnostaa hiilidioksidipäästöoikeuksilla käytävä kauppa, kuka sitä valvoo jne. Nyt vaikutelma sen suhteen on, ettei kukaan valvo ja maailman rikkaimmat käärivät voitot taskuihin hiilidioksidipäästöoikeuksilla käytävästä kaupasta.

BBC journalist Amol Rajan

Viimeisten viiden vuoden aikana Elon Muskin Tesla Inc. on tienannut 5 miljardia dollaria ostamalla, myymällä ja käymällä kauppaa hiilidioksidipäästöoikeuksilla. Vuonna 2021 CNBC havaitsi, että yrityksen tuotot päästökaupasta olivat suuremmat kuin sen autojen kassavirta. Kuinka ajat ovat muuttuneet sen jälkeen, kun valmistavat pohatat rikastuivat myymällä tuotteita, eivät ilmastonanekaupan avulla.”

https://www.washingtontimes.com/news/2023/feb/28/bill-gates-climate-change-deceptions-are-taking-us/

Toinen asia liittyy uusiutuvan energian likaiseen puoleen, kun se jää usein mainitsematta. Mainitaan, että uusiutuva energia on sosiaalisesti, ympäristöllisesti ja taloudellisesti kestävällä pohjalla.

Taaskaan ei puhuta mitään siitä toisesta puolesta, tai korkeintaan kerrotaan, että kaikkeen energiaan liittyy negatiivisia asioita.

Uusiutuvasta energiasta se on poissa silmistä ja poissa mielestä.

”Mutta tässä on todella kova todellisuus.

Tuuli ja auringonpaiste ovat puhtaita, uusiutuvia ja kestäviä. Mutta näiden epäluotettavien, säästä riippuvien energialähteiden valjastaminen nykyaikaisten talouksien käyttöön vaatii miljoonia tonneja metalleja ja mineraaleja, jotka on louhittu miljardeista tonneista malmia käyttämällä likaisia, saastuttavia prosesseja maissa, jotka ovat poissa näkyvistä ja poissa mielestä. Mikään niistä ei ole puhdasta, uusiutuvaa, kestävää tai oikeudenmukaista.”

 

EDIT: Olisi tietysti suotavaa, että palstan ilmastonmuutoksesta keskustelua käyvät blogistit ja kommentoijat tutustuisivat oikeaan tieteeseen poliittisen tieteen sijaan, seuraavan videon avustamana.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu