Moldova seuraava Venäjän aggression kohde

Moldova on Euroopan köyhin valtio ja täysin riippuvainen Venäjän energiatoimituksista. Maalla on 5000 sotilaan armeija, eikä pystyisi viikkoakaan vastustamaan Venäjän hyökkäystä.

[Venäjä on Neuvostoliiton hajoamiskahinoista lähtien uhannut Moldovaa tukemalla sen alueella Transnistrian tunnustamatonta tasavaltaa, johon Venäjä on vastoin Moldovan hallituksen tahtoa sijoittanut pysyvästi 1 500 sotilaan ”rauhanturvajoukon”.]

”Kaiken lisäksi Moldova on energiahankinnoissaan täysin riippuvainen Venäjän kaasutoimituksista ja sähköstä, jota tulee maahan Transnistriassa sijaitsevasta voimalasta. Vasta viime aikoina Moldova on alkanut valmistella vaihtoehtoa, että se ostaisi kaasua Ukrainasta avoimilla markkinoilla.”

https://ls24.fi/uutiset/tallainen-on-venajan-aggression-todennakoinen-seuraava-kohde-ukrainan-sotapakolaisia-isosti-auttavalla-moldovalla-on-pikkuruinen-armeija

Viikon päästä Ukrainan sodan alettua Moldova ja Georgia hakivat EU:n jäsenyyttä. Lisäksi Georgia haki NATOn jäsenyyttä.

Kuten grafiikka yllä näyttää EUn suuret jäsenvaltiot rahoittavat Venäjän sotakassaa energiaostoillaan Venäjältä. Saksa, Italia ja Ranska ovat kahden kuukauden aikana rahoittaneet Venäjän sotaa Euroopassa n. 20 miljardin euron edestä.

Lisäksi Kiina ostaa venäläistä energiaa melkein yhtä paljon kuin Saksa ja toimittaa tavaraa EU:lle.

Eli EU on ollut riippuvainen Venäjän energiasta kahta kautta, suorilla ostoilla Venäjältä ja Kiinan tavaratuonnin kautta.

Todennäköisesti sotaa jatkuu – niin kauan kuin EU itse rahoittaa sotaa energiaostoillaan Venäjältä ja tavaraostoillaan Kiinasta.

 

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu