Monipuolista osaamista tarvitaan ilmasto- ja energiakysymyksissä

Propagandaa on levitetty ilmastonmuutoksesta ja energiakysymyksistä. Moni poliitikoista hypettää jo vetytaloudesta. Kuinka monta vetyautoa on jo liikenteessä, varmaan jokunen tuhat, kun autoja myydään miljoonittain joka kuukausi. Ja jos jokunen vetytankkausasema löytyy Euroopasta, se ei vielä takaa vetyautojen suosiota.

Suomessa olemme etunenässä siirtymässä hiilineutraaliin talouteen, suljemme kivihiilivoimaloita etuajassa jne. Otamme kuitenkin ison riskin, että sähköverkko on alttiina häiriöille, kun vakaata sähköntuotantoa tiputetaan pois ennenaikaisesti ja korvataan sääriippuvaisella jaksottaisella sähköntuotannolla.

Ilmastokysymyksissä pyrimme olemaan siellä turvallisemmalla puolella, ainakin niin ajattelemme, eli uskomme kaiken CO2:sta kerrotun, kun se on viralliselta taholta kerrottu. Mikään ei saa poliitikkojen päätä kääntymään näissä asioissa.

On kuitenkin jo edetty viimeaikaisessa tutkimuksessa ja empiirisessä todistelussa pilvien vaikutuksen osalta ilmastonmuutokseen. Asioihin on päästy kiinni ns. yritys ja erehdys periaatteella, kuitenkin lopputulos on se joka viimekädessä ratkaisee, eli nyt on todistettu kosmisten säteiden vaikuttavan pilvenmuodostumiseen.

https://www.nature.com/articles/s41598-021-99033-1

Ilmakehän ionisaatio ja pilvisäteilyn pakottaminen

Ilmakehän ionisaation ja pilven muutoksiin yhdistävän linkin havainnointitukea on haettu käyttämällä luonnossa esiintyvää viikon mittaista ilmakehän ionisaation vähenemistä 10–20 %:n luokkaa. Tällaisia ​​tapahtumia kutsutaan Forbush Decreaseiksi (FD:ksi)17, ja ne aiheutuvat auringosta tulevan magnetisoidun plasmapilven osumisesta maahan suojaten siten osaa kosmisesta säteilyvirrasta. Aluksi FD-tutkimukset antoivat ristiriitaisia ​​tuloksia18, 19, 20, 21, 22, 23 (katso kohta 7.4 in23), mutta lajittelemalla FD:t niiden voimakkuuden mukaan, havaittiin merkittävä vaste sekä aerosoleissa että pilvissä vahvojen FD:iden tapauksessa23.”

Kun pilvien vaikutus ilmaston lämpenemiseen on mitattu olevan tuplasti sen, mitä CO2:n lisäyksen on laskettu vaikuttavan 1980-luvun alusta, pitäisi tällä olla vaikutusta poliitikkojen puheisiin.

Tuossa vielä Henrik Svensmarkin haastattelu. Tiedetoimittaja tekee täsmällisiä kysymyksiä kosmisten säteiden vaikutuksesta pilvienmuodostukseen, johon Svensmark silmin nähden tyytyväisenä, siitä että vihdoin hänen tiiminsä tutkimus on saanut tiedeyhteisön arvostusta, vastailee.

Nature’s Scientific Reportsissa julkaistu uusi tutkimus, jonka ovat laatineet Tanskan kansallisen avaruusinstituutin tutkijat Tanskan Teknillisessä yliopistossa (DTU) ja Jerusalemin heprealainen yliopisto ehdottavat, että auringon aktiivisuus kosmisten säteiden seulonnassa vaikuttaa pilviin ja viime kädessä maapallon energiabudjettiin ja siihen liittyviä ilmastovaikutuksia. Tiedetoimittaja David Whitehouse haastattelee professori Henrik Svensmarkia, yhtä tutkimuksen kirjoittajista.”

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu