Muuttolinnut ja luonnonkierto

Muuttolinnut alkavat tulemaan jo ennen kuin luonto herää. Ensimmäisinä kasveina nousee pintaan lumikello (kuva) ja ruoho.

Vedet lähtevät liikkeelle ja virtauspaikoissa, missä jäät ovat jo sulanneet joutsenet ja hanhet pysähtyvät ruokailemaan.

Ikiaikainen luonnon kiertokulku jatkuu. Päällisin puolin näyttää siltä, ettei mikään muutu.

Ihminen on kuitenkin jo harjoittanut maanviljelystä 3000 vuotta, mikä on muuttanut jokien virtauksia ja eroosio on muokannut maisemaa. Jokia on padottu, jotta on saatu vettä riittämään viljelyksille. Myöhemmin patoja on rakennettu sähköntuotantoa varten.

No onko kysytty, että aiheutuisiko padoista mitään haittaa luonnolle, kaloille, simpukoille jne. Ruotsissa kuninkaan määräyksestä 1700-luvulla piti jättää 1/3 virtaamasta avoimeksi ihmisille ja kaloille. Ja myöhemmin lakia muutettiin joidenkin jokien osalta koskemaan 1/6 säädöstä, jonka mukaan 1/6 joen virtaamasta piti jättää vapaaksi.

Suomessa tätä lakia ei tarvinnut enää kaikin paikoin noudattaa, kun olimme Venäjän vallan alaisuudessa.

Jo Egyptin faaraot keksivät verottaa maanviljelijöitä Niilin virtauksesta.

Nykyisin EU:n vallan alla on keksitty verottaa tuulta. Suomenkin tuulet pitäisi valjastaa sähköntuotantoon. Eli ensin annamme EU:lle 4,5 miljardia euroa, jotta saamme 2,1 miljardia takaisin, josta miljardi ohjautuu tuulivoimaan, ehkä Lapin tuntureille.

No tähän suunnitelmaan ei sen kummempaa lupaa tarvita, kun kaikki muodollisuudet ovat noin niinkuin pykälien mukaan hoidettu.

Muuttolinnuille jää Itä-Suomi vielä vapaaksi alueeksi, kun puolustusvoimat eivät hyväksy häirintää tutkissaan.

Lepakoista kukaan ei mainitse mitään, onko sellaisia edes olemassa. Kun kartoituksia on tehty, on detektoreiden sähkökytkentä unohdettu laittaa päälle. No ei silloin mitään havaintoa niistä ole saatu. On jopa kierrelty polkupyörillä metsäteitä pitkin, eikä yhtään havaintoa lepakoista ole tehty.

Luonnonkierto jatkuu, joskus ne kaloja haittaavat esteet puretaan, tuulivoimalat kierrätetään, faaraoita ei enää ole, simpukat palaavat takaisin sijoilleen, maanviljelijät saavat hiilidioksidista apua, vettä ei kasvit tarvitse enää yhtä paljon kuin aikaisemmin, hiiltä kertyy myös maaperään, mikä auttaa kasvia kasvamaan jne.

Moni luonnolle haitallinen asia palautuu ennalleen, ellei sitten taas keksitä lisää verotettavaa, josta sitä haittaa mahdollisesti syntyy…

 

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu