NASA ja NOAA CO2:n kertomuksen kehittäjinä

USAn hallinnon hallinnoimmilla tutkimuslaitoksilla on ollut rooli ilmastouskonnon muokkaamisesta CO2:sta johtuvaksi, vaikka ilmastoon vaikuttaa moni muukin asia, ettei vaan hiilidioksidi, totesi ilmastotutkija Judith Curry.

https://co2coalition.org/2019/03/04/climate-sciences-myth-buster/

[Kansallisella ilmailu- ja avaruushallinnolla oli rooli kyseisen kertomuksen leviämisessä. Kun kuun retkikuntansa oli päättynyt, NASA haki uutta operaatiota, joten se rakensi väliaikaisia ​​ilmastomalleja, jotka keskittyivät pääasiassa hiilidioksidiin, koska tämä on helppo erottaa ja ”koska se on ihmisen hallinnassa”, Curry toteaa. Vaikka hiilidioksidista on vain yksi monista ilmastomuutoksia aiheuttavista tekijöistä, siitä tuli yhä enemmän konna. YK:n byrokraattiset voimat, jotka edistävät globaalia hallintotapaa – on sanomattakin selvää – että YK päätyi tämän tutkimuslinjan taakse. Sitten tutkijoita kutsuttiin koolle ja heille annettiin kannustimia todistaa, että tällainen poliittinen projekti oli tieteellisesti välttämätön, Curry muistuttaa. YK perusti hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) vuonna 1988 edistämään tätä asialistaa, ja siitä lähtien klimatologit – yhä näkyvämpi ja kukoistava ryhmä – ovat omaksuneet uskonsa.]

Tietenkään CO2 ei ole ihmisen hallinnassa, vain noin 4 % luonnossa kierrossa olevasta hiilidioksidista on ihmisen aiheuttamaa. Hyönteisetkin tuottavat enemmän hiilidioksidia ilmakehään kuin ihminen.

No CO2:n tarinankerronta piti saada tukea lämpötilanmittaajilta ja tässä roolissa NOAA astui kuvaan mukaan. Tietokoneajoilla oli myös oma roolinsa.

”Tässä uudessa tutkimuksessa kirjoittajat analysoivat tuhansia eri versioita tietojoukosta, jotka on ladattu 10 vuoden aikana. He tutkivat homogenisoinnin säätöjä yli 800 eurooppalaisessa lämpötilatietueessa. He havaitsivat, että nämä säädöt muuttuivat dramaattisesti joka päivä, kun NOAA suoritti tietokoneohjelmansa uudelleen. Kirjoittajat havaitsivat, että vain 17 % NOAA:n säädöistä oli johdonmukaisia ​​ajosta toiseen.”

https://www.mdpi.com/2073-4433/13/2/285

CO2:n merkitys ilmakehässä on saada kasvit kasvamaan fotosynteesin avulla. Voi olla, että pieni vaikutus CO2:lla on myös ilmaston lämpenemiseen.

+16

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu