”Oikeudenkäyntiä” noitavainojen maassa

Kaksi päivää on varattu Yhdysvaltain demokraattiselle puolueelle esittää senaatissa todisteet edellisen presidenttin Donald J. Trumpin syyllisyydestä Kongressitalon valtaamisyrityksessä Capitol-kukkulalla. Demokraattien syytteet ja todisteet on nyt kuultu.

Republikaanien vuoro on seuraavaksi esittää puolustuspuheenvuorot Trumpin syyttömyydestä kapinaan. Kaksi päivää senaatissa on tähänkin varattu.

Yleinen arvio on, ettei löydy kannatusta riittävästi Trumpin syylliseksi toteamiseksi.

Presidentti Biden on todennut esitetyn videomateriaalin vaikuttavan äänestyskäyttäytymiseen. Demokraattien taktiikkana on ollut selvästi vedota tunteisiin, videomateriaalin avulla. Tosiasiat ovat jääneet vähemmälle.

Trump on itse todennut olevansa osittain syyllinen tapahtuneeseen. Mutta nyt jo tiedetään tiedustelutietojen perusteella, että Kongressitalon valtaus oli suunniteltu kuukausia aikaisemmin. Ja että valtaus oli alkanut jo ennen kuin presidentti oli puheensa lopettanut.

Jokainen voi lisäksi todeta presidentin sanoman, että hän tietää, että olette menossa Capitol-kukkulalle ja kehoitti marssimaan ”peacefully and patriotically”, eli presidentti kehoitti marssimaan ”rauhanomaisesti ja isänmaallisesti” kohti Capitol-kukkulaa, Pennsylvanian avenueta pitkin.

Kun tosiasiat puhuvat edellisen presidentin syyttömyydestä, ja kun valtausta on suunniteltu ja valmisteltu kuukausia etukäteen, enemmänkin herää kysymys siitä, että miksi turvatoimet olivat niin heikot, että valtaus oli mahdollista.

Jokaisen pitäisi ymmärtää, että noitavainojen on annettu jatkua, oli venäjäsyytöksiä koko presidentin virkakauden ajan, jotka eivät johtaneet viraltapanoon, ja kun tämä ei johtanut toivottuun tulokseen, annettiin vainojen jatkua, jatkua…

Suomessakin yleinen mielipide on, että kyllä edellisen presidentin pitäisi istua linnassa.

Noitavainot jatkuvat nyt Yhdysvaltain kansalaista Donald J. Trumpia kohtaan.

Simo Palokangas toteaa Alasatakunta -lehden kolumnissaan, että Suomessa tällainen ei olisi mahdollista, koska meillä on vapaa lehdistö ja monipuoluejärjestelmä.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu