On luojan lykky, ettei ole ollut kylmempää

Kerrankin on Suomessa oikeaan aikaan leuto talvi, eikä ole tarvinnut värjötellä talvipakkasilla, kun oletettavasti sähkö olisi etenkin pakkasilla vielä kallista käyttää lämmitykseen. Ja vielä lisäksi on ollut päällä uhka sähkön säännöstelystä pakkasten tullen.

Suomessa on aika siirtyä vakaampaan sähköntuotantoon. Vielä joudutaan kuitenkin tuskailemaan mahdollisen tulevan sähköpulan kanssa, ehkäpä useita vuosia, ennen kuin luotettavan teknologian sähköntuotannon rakentaminen on saatu aikaiseksi.

CO2:n lämmittävä vaikutus on jäämässä vähäiseksi, kun on selvinnyt, että on muitakin tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet ilmaston lämpenemiseen viime vuosikymmeninä. IPCC hännystelijöineen ovat vain yrittäneet ylläpitää CO2:n ilmastoa lämmittävää vaikutusta joka tilanteessa. Median välityksellä homma on onnistunut yli odotusten. Nykyään ei puhuta enää paljosta muusta, vaikka on ollut Covidia ja Ukrainaa.

Toivotaan, että asia muuttuu pian.

1980-luvulta mittaukset osoittavat, että albedon muutos on lämmittänyt puolta enemmän kuin mitä lisääntyneen CO2:n teoreettinen lämmitysvaikutus on ollut. Albedon muutos ei ole johtunut kasvihuonekaasuista, eikä kasvihuoneilmiön muutoksesta, vaan pilvissä tapahtuneista muutoksissa ja tietysti maapallon vihertymiselläkin on ollut vaikutusta albedoon. Pilvistä ja muusta albedoon liittyvään on koonnut kirjoituksia Gabriel Oxenstierna.

https://klimatupplysningen.se/?s=gabriel+oxenstierna

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu