Onko hallituksia vedätetty kautta linjan

Ei ole mikään salaisuus, että öljy-yhtiöt ovat mukana myöskin uusiutuvaan energiaan liittyvässä liiketoiminnassa. Koska ns. jaksottainen uusiutuva energia tarvitsee rinnalleen varavoimaa ja säätövoimaa, joka on useimmiten fossiilista polttoainetta, joten öljy-yhtiöt ovat luonnostaan mukana uusiutuvaan energiaan liittyvässä toiminnassa.

Tietenkin öljy-yhtiöitä kiinnostaa kaikki energiaan liittyvät asiat, löydetäänkö fossiilisille polttoaineille korvaavaa energiaa, millä aikataululla ja mitä se voisi olla.

Tällä hetkellä vetytalous on viimeistä huutoa, kukaan vaan ei vielä oikein ymmärrä, että miten vetyä voidaan käyttää hyödyksi. Sen valmistaminen on kallista, sen säilöminen on hankalaa ja kallista jne. Ongelmia tuntuu piisaavan.

Sähköauto olisi hyvä, mutta akku ei sitä olekkaan jne.

Hiilivetyjen valmistaminenkaan ei ole poissuljettu. Hiilidioksidia ja vetyä, eli metaani CH4 voisi olla seuraava autoissa käytetty polttoaine.

Ilmeisesti vielä tarvitaan veronmaksajien rahaa pitkään, ennen kuin fossiilisille polttoaineille löydetään korvaavaa energiaa.

+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu