Opetellaan ajattelemaan oikein

Globaali lämpeneminen ihmisestä johtuen on tuotu argumenttina esille jo kohta 40 vuotta.

Nyt tiedetään etenkin ilmastotieteilijän Richard Lindzenin viimeisimmän haastattelun perusteella, ettei se lämpeneminen kaikilta osiltaan pitänyt paikkaansa.

Asiaa on tutkittu myös NASAn toimesta.

Lämpötilan pintamittausta on suoritettu USA:ssa ja Euroopassa luotettavasti, mutta muualta on satunnaisesti saatu tuloksia. Vasta satelliittimittaukset ovat tuoneen globaalisti luotettavaa tulosta.

Pohjoisessa on lämmennyt selvästi ja Euroopassakin hieman, mutta Amerikassa ei kovin paljoa.

Asiaa USAn osalta voidaan katsella tarkemmin seuraavasta grafiikasta.

Analyysiä, mistä Lindzen mainitsi, eli mitä raakadatalle on tapahtunut ja mistä syystä korjauksia on tehty. Mitä muuta on korjattu, näkyy alemmassa kuvassa.

Raakadatan osalta pinnan lämpötilatietojen säätö on selvästi tarpeen
voittaa lukuisia haasteita. Ehkä suurin haaste johtuu paikallisista tekijöistä. Maapallon väkiluku on kasvanut 1 miljardista yli 7 miljardiin vuodesta 1900 lähtien, joten pintalämpötilatiedot kärsivät merkittävästä vaikutuksista kaupungistumisen ja muiden paikallisten tekijöiden, kuten maankäytön/maanpeitteen muutosten, vuoksi. Näitä kutsutaan tyypillisesti Urban Heat Islandin vaikutuksiksi. Hyvin dokumentoitu on myös yllättävän huono instrumenttien sijoitus, joka altistaa pintalämpötilan mittauslaitteet lämmönlähteille, mikä voi merkittävästi vääristää tuloksia.

Kuitenkin, kuten yllä olevasta kuvasta V-16 näkyy, tämä aiheutti dilemman jotka uskovat ilmaston lämpenemiskriisin olevan todellinen. GAST-tiedot (Globaali keskimääräinen pintalämpötila) osoittivat ennätyslämpenemistä, kun taas Yhdysvaltain tiedot eivät. Yllä oleva analyysi herättää vakavia epäilyjä siitä, ovatko GAST-tietojoukot uskottava esitys todellisuutta. Aikaisemmin raportoitujen tietojen merkittävä suhdannekuvio on lähes ”korjattu” ulos. Kuten alla olevasta kuvasta V-20 näkyy, sykli on nyt vain kohinaa Hadley GAST -tiedon lineaarisen trendiviivan ympärillä.

Eli suhdanteet on melkein kokonaan häivytetty yllä olevasta grafiikasta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu