Pidetään Ukrainan konflikti puhtaasti eurooppalaisena konfliktina

Näyttäisi siltä, että konflikti pidetään Euroopassa, sopimuksella tai uhkauksilla.

Toistaiseksi kenelläkään ei ole tietoa venäläisten hypersoonisten aseiden kyvystä muutamassa tunnissa saavuttavan Pohjois-Amerikan kaupungit. Hypersoonisella aseilla on myös kyky väistää nykyiset ohjusten torjuntajärjestelmät.

Pelkkä uhkaus riittää pitämään lännen sotilasliiton ulkona Ukrainasta. Pidetään mieluummin konflikti Ukrainassa toimittamalla kaiken sen avun, mitä he pyytävät ja vielä lisääkin.

Vaikka Venäjä sai turpiinsa Ukrainassa, suunnitellaan siellä jo Donbasin valloitusta uusin voimin.

Joten sota jatkuu.

Tällä kertaa myös Ukraina on paremmin varustautunut, joten taisteluista tulee mittavia. Ukraina kykenee esimerkiksi menemään drooneilla Venäjän puolelle ja tuhoamaan venäläisten sotilaskohteita jo toisella puolella rajaa. Tarpeita on edelleen pitkänkantaman ohjustorjunnassa ja kun aikaa ei ole opetella läntisen uudemman kaluston käyttöä, pitää heidän tyytyä vanhempaan kalustoon, joka on venäläislähtöistä ilmatorjuntakalustoa S-300, BUK jne.

Nyt kun Saksa on liittynyt avunantajien joukkoon, saadaan Saksan merkittävät taloudelliset resurssit käyttöön, ja on jo asetoimituksia, kuten panssarivaunuja lähetetty Ukrainaan.

Joten Ukraina on nyt vahvempana valmistautumassa murskaamaan Venäjän laajentumispyrkimyksiä Donbasissa.

Tuossa vielä Politicon kirjoitus nykytilanteesta.

https://www.politico.com/news/2022/04/08/ukraines-iron-general-zaluzhnyy-00023901

Washington, Moskova ja suurin osa maailmasta odottivat Venäjän tuhoavan Ukrainan armeijan muutamassa päivässä. Mutta ei Valeri Zaluzhnyy, Ukrainan asevoimien ylipäällikkö, joka on ohjannut ja johtanut taistelua, joka on jättänyt Venäjän joukot verisiksi, hakattuiksi ja sotkuiseksi vetäytymään.”

Ehkä ukrainalaiset voivat jatkaa voitonpäivän juhlintaa, mutta tällä kertaa Saksa puolellaan.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu