Poliitikot ja journalismi kimpassa

Poliitikot vievät tahtonsa läpi. Hyvänä esimerkkinä on tämän päivän Länsi-Suomen kirjoitukset liittyen vihreään siirtymään ja toisaalta ydinvoimaan.

Länsi-Suomen ympäristötoimittaja on jo usean vuoden ajan saanut koko aukeaman käyttöönsä, kun hän on silloin tällöin kirjoittanut joditablettien loppuneen apteekeista. Tällä kertaa ympäristötoimittaja sai vain puoli aukeamaa käyttöönsä kirjoitukselleen Olkiluodon ”kaatopaikoista”.

Kukaan ei ole kirjoittanut niistä kaatopaikoista, joita syntyy Kiinaan ja Afrikan köyhiin valtioihin, vihersiirtymään tarvittavien metallien työstön jälkeen.

Englannin pääministeri Boris Johnson innostui sähköautoista ja oli ehdottanut, että kaikki Englannin polttoaineella käyvät autot vaihdettaisiin sähköautoihin. Sitten hänelle kerrottiin, ettei maailmassa ole tällä hetkellä sähköautoihin tarvittavia metalleja riittävästi, jotta edes Englannin autokanta voidaan sähköistää.

Merituulivoimalat näyttäisi nyt olevan poliitikkojen kiinnostuksen kohteena. Taustalla kimaltaa ne sadat miljardit eurot, joita on luvattu EU:n taholta vetytalouteen.

Kun tällaiset summat ovat kiikarissa, mitään laskelmia vetytaloudesta ei sitten enää tarvita.

Hakemukset sisään ja tuulivoimaloiden pystyttäjät tulevatkin sitten muualta.

https://ls24.fi/artikkelit/merituulivoiman-hyodyt-ja-haitat-tasapainoon

https://ls24.fi/uutiset/tallaiselle-kaatopaikalle-viedaan-jatkossa-olkiluodon-radioaktiiviset-haalarit-toiminta-jatkuisi-ainakin-2090-luvulle-saakka

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu