Poliitikot näyttivät kädellään yläviistoon ilmaston lämpenemistä kuvatessaan

Poliitikoista oli tullut ilmastoasiantuntijoita kun he näyttivät kädellään, että kuinka se ilmasto lämpenee. Kaikki perustui yhden molekyylin lisääntymiseen. Oli kehitetty teoria kasvihuonekaasujen ilmastoa lämmittävästä vaikutuksesta, jossa hiilidioksidi (CO2) näytteli pääroolia, konnana.

Samalla sumennettiin auringon vaikutus ilmastoon korostamalla sen suoraa säteilyvaikutusta, joka ei vaihtele auringon 11-vuotisen syklin aikana kuin 0,1 %. Syntyi joukko höynäytettyjä ihmisiä, jotka ottivat kaikki edellä mainitut puheet todesta ja alkoivat toistaa niitä joka tilanteessa.

Oli syntynyt uusi uskonto, jossa pääroolia veti hiilidioksidimolekyyli. Se hallitsi kaikkea elämänmenoa, hyvässä ja pahassa. Totta on tuo hyvässä, nimittäin hiilidioksidi on kaiken elämän perusta, yhdessä veden ja valon kanssa, kasvien fotosynteesi tuottaa ilmasta saamansa hiilidioksidin avulla hiilihydraatteja ja happea, joista ovat elävät eliöt riippuvaisia.

Auringolla on välillinen vaikutus ilmastoon, mutta tuota asiaa tuskin kukaan edes tutki, kun ilmastotutkimus oli asettunut hiilidioksidimolekyylin ympärille. Vasta viime aikoina on aurinkotutkimus nostanut päätään, kun on huomattu, ettei se ilmasto seuraakaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, ilmasto ei ole enää lämmennyt 7 vuoteen ja 11 kuukauteen.

Nyt pitää näyttää, että kuinka tasaista lämpeneminen on.

Ellei hiilidioksidimolekyylillä olekkaan suurempaa vaikutusta ilmastoon, on auringolla suurempi vaikutus kuin on annettu ymmärtää, ja nimenomaan auringon välillisillä vaikutuksilla on iso rooli. Kuinka iso, sitä emme tiedä, kun tutkimus on laiminlyöty. Veikkaillaan pilvillä olevan suurempi vaikutus kuin hiilidioksidilla ilmastossa. Hiilidioksidin vaikutus on vielä logaritminen, eli lisäyksen täytyy aina tuplaantua saavuttaakseen saman lämmitysvaikutuksen kuin edellisellä tuplaamisella oli. Kaikenkaikkiaan hiilidioksidilla on vähän ilmastoa lämmittävää vaikutusta ja todennäköisesti se kompensoituu kasvipeitteisyyden lisääntymisen kautta. Nyt jo tiedetään, ettei ilmasto ole lämmennyt kuin talvella kun ei ole kasveja kasvamassa.

Eli aivan liikaa on annettu yhden elämälle tärkeän molekyylin ohjata ihmisten toimintoja, kun kaikki rajoitustoimet ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vähentämiseksi eivät välttämättä vaikuta ilmastoon lainkaan. Pilvillä on enemmän vaikutusta.

EDIT:

EDIT II: Grönlannin mannerjäätikkö on alkanut kasvamaan keskellä kesää!

Löytyykö siihen selitystä kaikkitietävältä raadilta, joka tuolla kommenteissa vakuuttaa, että kyllä se lämpeneminen jatkuu ja että mallinnukset ovat hyvin pitäneet paikkaansa. Ja että on väärin väittää, että pilvillä tai auringolla olisi mitään suurempaa tekemistä ilmaston kanssa, korkeintaan pienestä säädöstä vain olisi kyse, kun meillä on se hiilidioksidi.

 

+16

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu