Pölyttäjät liikkeellä viileästä ilmasta huolimatta

Kimalaiset kiertelevät jo aamulla marjapensaissa ja kukissa pienestä pakkasesta huolimatta. Kevät on myöhässä ja kukkia ja ravintoa on vielä niukasti tarjolla, joten kimalaisten ja muiden pörrinkäisten ahkeruuden ymmärtää ja viileys ei nyt niitä haittaa.

Raitojen ja pajujen jälkeen pölyttäjille ravintoa tarjoavat marjapensaat, joissa onkin viimeisten parin viikon aikana ollut vilskettä heti aamuvarhaisesta asti. Iltapäivällä sitten mehiläiset alkavat jo kiertelemään myös marjapensaissa, kun lämpöä alkaa olemaan riittävästi.

Luonnon monimuotoisuutta ei saisi kaventaa. Valtavat avohakkuut metsissä vähentävät monimuotoisuutta, tullakseen sitten takaisin joskus melko nopeastikin, puolukka esim. viihtyy hakkuuaukean mättäissä.

Luonto korjaa ihmisen teot. Metsääkin voi olla monenlaista, sekapuustoinen metsä olisi hyvä. Metsään pitäisi myös jättää niitä pölyttäjille tärkeitä puita ja pensaita kasvamaan.

Puutarhat voivat olla myös monimuotoisia kun jättää ruohonleikkurin vajaan. Pölyttäjille voi jättää myös pientareita, avo-ojia jne. hoitamattomana, jolloin niissä riittää hyönteisille sitä ravintoa koko kesäksi.

Turha tehokkuus risujen ja muiden jätteiden suhteen on myös haitaksi luonnolle. Risukasankin voi aivan hyvin jättää jonnekin puutarhan laitamille luonnon monimuotoisuutta lisäämään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu