Professori näytti närhen munat maailman konsensustiedeyhteisölle

Uusi raportti merten koralliriuttojen tilanteesta ilmestynyt.

https://www.thegwpf.org/content/uploads/2023/02/Ridd-State-of-Coral-Reefs.pdf

”Yhteenvetona voidaan todeta, että maailman koralliriuttojen tulevaisuus on paljon vähemmän synkkä kuin usein ajatellaan, ainakin ilmaston vaikutuksista koralleihin lämpötilan vaihtelujen osalta. Nyt on selvää, että monet institutionaaliset väitteet massiivisesta pysyvästä korallihäviöstä ovat olleet suuresti liioiteltuja. Näyttää todennäköiseltä, että pessimistinen ryhmäajattelu on vallannut koralliriuttatiedeyhteisön suurelta osaltaan, joka vaikuttaa selkeyteen, jolla jotkut tuon yhteisön jäsenistä tarkkailevat maailman riuttoja.”

https://climatediscussionnexus.com/2023/02/15/coral-reefs-in-a-warming-world-arent-doing-as-they-are-told/

”Hyvä uutinen koralleille, vaikka valitettavasti Riddin ollessa tieteellisesti oikeassa, mutta poliittisesti epäkorrekti, tarkoittaa hänelle uran loppumista nykyaikaisessa akateemisessa maailmassa.”

Peter Ridd näyttää esimerkkiä rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta, jota on havaittavissa yhä useammin maailmassa, jossa asiat eivät ole itsestään selviä. Konsensusajattelua tieteessä voidaan pitää ryhmajatteluna, jonka tarkoituksena on herättää ihmisten pelkoreaktio maapallon tuhoutumisesta. Maapallo on kuitenkin dynaaminen planeetta, kaikenlaista voi tapahtua ja olisi hälyttävää, ellei tapahtuisi asioita. Harvoin kuitenkaan mikään tapahtuma johtaa maapallon tuhoutumiseen.

Koralliriuttojen osalta ajoittainen vaaleneminen on ihan normaali ilmiö, johtuu stressistä. Niistä koralliriutat ovat kuitenkin aina selvinneet jo muutaman miljardin vuoden ajan, joten selviävät kyllä niistä tulevaisuudessakin.

Peter Ridd ja monet muut luonnontieteilijät ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että koralliriuttojen vaaleneminen johtuu ympäristön saastumisesta ja että sen suhteen ihmistoimintaa pitää tarkkailla.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu