Propagandan rooli yhteiskunnan kehittymisessä

Kuva on tehty propagandamielessä ja todennäköistä on, ettei mikään tiedoista pidä paikkaansa.

 

Propagandaa on ollut aina kehittyneissä yhteiskunnissa. Ruotsinvallan aikana propagandan rooli oli ehkä voimakkaampaa kuin koskaan sen jälkeen.

Miten propagandaan pitää suhtautua, niin kauan kuin se perustuu tosiasioille, se on OK. Kyse on normaalisti veronmaksajien rahoista ja ei ole ollut muita maksajia kuin veronmaksajat. Nykyisin voidaan verottaa fossiilikapitalismia ja vesivoimaa, joilla rahoitetaan muita energiamuotoja, tuulivoimaa ja aurinkokennoja. Tämä on ollut pääosiltaan hukkaanheitettyä rahaa, ja onkin päätynyt veroparatiisien pankkitilille ja korruptioon. Verotettavaa tuloa olisi pitänyt ohjata kilpailukykyisen energian kehittämiseen, sen sijaan, että edistetään tehotonta ja korruptoitunutta energiantuotantoa.

Onko sitten näköpiirissä kilpailukykyistä energiantuotantoa. Vielä ei ole, mutta aikaa on kehittää. Fossiiliset energiat tulevat riittämään vielä pitkään.

USA:ssa on kohtapuolin tuotannossa pienydinvoimaloita, jotka tuottavat sähköä ja lämpöä kaupungin käyttöön. Pienydinvoimala on turvallinen, miehittämätön ja pysähtyy itsestään vian ilmetessä, eikä siitä aiheudu vaaraa ympäristölle.

Pienydinvoimaloita ilmestyykin jo todennäköisesti tämän vuosikymmenen loppupuolella korvaamaan kaupunkien kivihiilivoimaloita.

EDIT: Tuossa vielä päivitetty GIF yllä olevaan graaffiseen kuvaan.

 

Seuraavaksi on La Niña vuorossa ja todennäköisesti seuraava 11-vuotisen aurinkosyklin säteilyteho on matalalla.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu