Ranskan keltaliivit jäivät unholaan

Kannattaako yhteiskunnallista kehitystä vastustaa, kun siinä on nykyään myös usein globaali näkövinkkeli.

Ei kannata, Ranskan keltaliivit eivät saaneet mitään hyvää aikaiseksi, polttonesteiden hinnat nousivat, hiiliverojen keruu on käynnissä jne.

Eli turhaa pyristelyä globaalisaatiota vastaan. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on läksynsä lukenut ja noudattaa Klaus Schwaben organisaatiolta saamiaan vinkkejä 4. teollisen vallankumouksen askelmerkeistä.

Askelmerkit on laadittu YK:n kestävän kehityksen ohjelmien mukaiseksi. Vähähiilisyys, pyrkimys eroon fossiilisista polttoaineista, tilalle uusiutuvaa energiaa jne.

Ilmastonmuutosagenda on myös vahvasti mukana vaikuttamassa yhteiskuntien kehityksessä. Ihmisen toiminta aiheuttaa kasvihuonekaasuja, jotka IPCC:n käsityksen mukaan ovat olleet vastuussa viime vuosisadan lämpenemisestä.

Tästä syystä mitään toimia ei kannata vastustaa, kun niistä on jo päätetty hallitusten välisissä neuvotteluissa. Nyt on meneillään lainsäädännön sisäänajo eri maiden parlamenteissa.

Saksan Angela Merkel oli saman Klaus Schwaben koulun käynyt alumni, kuten niin kuin moni muukin nykyajan yhteiskunnallisista päättäjistä. Saksaan saatiin 30 000 tuulivoimalaa, jotka nyt pitää purkaa. Mutta ei hätä ole tämän näköinen. Saksankin edustalla on merenpohjassa kaasua. Nykyaikainen tekniikka pystyy yhdestä porausalustasta käsin hallitsemaan horisontaalisessa suunnassa useiden kaasulähteiden tuotannon useiden kilometrien päästä.

Maailmalla on kaasulähteitä merenpohjat täynnä, määrät ovat sitä suuruusluokkaa, etteivät ne lopu ja uutta kaasua myös syntyy jatkuvasti, levistä ja kasviplanktonista.

https://worldoceanreview.com/en/wor-3/oil-and-gas/where-and-how-extraction-proceeds/

”Alan alkuaikoina poraaminen oli mahdollista vain pystysuunnassa. Suuren kaasu- tai öljykentän kehittämiseksi oli käytännössä aina tarpeen pystyttää useita porauslaitteita vierekkäin, koska yksi kaivo ei kyennyt ottamaan öljyä säiliön kaukaiselta alueelta. Sillä välin on tullut saataville suunnattuja poraustekniikoita, jotka mahdollistavat porauslinjan kaarevuuden. Tämä mahdollistaa useiden kaivojen käytön yhdeltä alustalta; se mahdollistaa myös kaasu- ja öljykenttien kehittämisen useiden kilometrien päähän.”

Vaan meneekö nyt tämä kaasunkäyttö vallan vastaan YK:n kestävän kehityksen agendaa.

+8

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu