Riippumaton tutkimus: ilmastomallit ennustavat lämpenemistä 3 – 4 kertaa liikaa

Ilmastoherkkyys on ollut se mittari, jolla on ilmaistu hiilidioksidista johtuvaa lämpenemistä. Pari tuoretta vertaisarvioitua tutkimusta on kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että ilmastoherkkyyttä on huomattavasti liioiteltu ja tästä syystä ilmastomallit näyttävät 3 – 4 kertaa liikaa lämpenemistä.

New confirmation that climate models overstate atmospheric warming” 

https://judithcurry.com/2020/08/25/new-confirmation-that-climate-models-overstate-atmospheric-warming/amp/?__twitter_impression=true

Tällä on tietenkin seurauksensa, molemmat ryhmittymät ilmastoon liittyvissä kysymyksissä joutuvat tarkastelemaan tilannetta uudestaan.

Loppuuko holtiton rahan sysääminen olemattoman ongelman torjuntaan, mikä tulee olemaan peruustettoman ja monessa suhteessa ympäristöä tuhoavan ilmastopolitiikan asema jatkossa puolueiden ohjelmissa. Uusiutuvaa energiaa joudutaan tarkastelemaan uudessa valossa jne.

Tässä kuviossa laatikko/viikset ovat malleista ennustetut lämpenemissuuntaukset tropiikissa (20S – 20N) (vaaka-akseli) ilmakehän korkeuteen nähden (pystyakseli). Missä trendin eroavuudet ylittävät nollaviivan, on siinä, mistä stratosfääri alkaa. Punainen = mallit, jotka simuloivat sisäisesti sekä valtamerta että ilmakehää. Sininen: mallit, jotka ottavat havaitun meren pinnan lämpenemisen annetulla tavalla ja simuloivat vain ilman lämpötilan kehitystä. Mustat viivat: havaitut suuntaukset. Siniset ruudut ovat edelleen korkeat havaintoihin verrattuna, etenkin 100-200hPa-tasolla (ylä- ja keskimmäinen troposfääri).”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu