Saksan energiakäänne jatkuu muiden maiden avustuksella

Saksa on energiakriisissä, kun tuulee ja aurinko paistaa energiaa riittää vaikka muille jakaa, mutta kun ei aina tuule eikä aurinko paista. Näinhän asia on!

Kuten tiedämme Saksa rakensi energiakäännöksen Venäjän maakaasun varaan ja miten siinä sitten kävi, Putin voi sulkea molemmat NordStream putket lopullisesti. Eikä edes taloudellisesti vahva Saksa voi tälle asialle mitään.

Koska Saksa on Euroopan talousveturi, energiaa on saatava jostakin talven pakkasilla, kun on korkeapaine ja voi olla tuulematta pari viikkoa, eikä silloin vielä aurinkokaan juurikaan lämmitä. No naapurimaat tarjoavat apua. Ranskassa 56 ydinvoimalaa tuottaa sähköä täysin huolettuina, Norja ja Ruotsi myyvät vesivoimalla tuotettua sähköä jne.

Seuraavalla videolla energia-asiantuntija kertoo mietteitään Saksan ideologisesta energiapolitiikasta ja ilmastokeskustelusta, jota hän on kommentoinut jo pidemmän aikaa.

Kemian professori ja energia-asiantuntija Fritz Vahrenholtia haastatteli Milena Preradovic Punkt.PRERADOVIC podcastissaan.

https://youtu.be/vCA4YZ8TIrc

Tietysti tämän professorin sanomisesta voi päätellä, että näin siinä sitten kävi, varoituksista huolimatta. Saksa on nyt joka tapauksessa uuden asian edessä ja vaaditaan poliittisilta päättäjiltä päätöksiä mittavista energiainvestoinneista, jottei maa suistu taloudelliseen ahdinkoon kalliin energian takia ja jää jälkeen taloudellisessa ja teknologisessa kehityksestä, jota tällä hetkellä vetävät Kiina ja Intia.

 

 

+15

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu