Saksassa sähkönhinta on noussut enemmän kuin kaasun ja öljyn hinta

Mikähän mahtaisi selittää sähkönhinnan nousua, kun kaasun ja hintojen nousun syyt kaasun ja öljyn osalta ovat tiedossa.

Omavaraisuutta nyt korostetaan EU:n alueella ja koska kaasu ja öljy ovat tuontitavaraa uusiutuvaan energiaan satsataan entistä enemmän. Tuulivoimaloita lobbaava professori tuo esille energiapolitiikkaa käsittelevässä raportissa merituulivoimaloiden tuottavan halvinta energiaa, kun unohdetaan subventiot ja sähköntuotannon jaksollisuuden.

Kenelle professori onkaan markkinoimassa kallista tuulivoimaa. No Saksassa esim. teollisuus ei osallistu subventioiden maksuun ja tuulivoimaloiden jaksollisuuden tuomat kustannukset maksatetaan kansalaisilla, eli tavallisilla sähkönkuluttajilla.

Nyt on sitten teollisuuden taholta huolestuttu sähköautojen menekin puolesta, siirtyminen sähköautoihin ei ehkä enää olekkaan houkuttelevaa tavalliselle kansalaiselle, korkean sähkönhinnan vuoksi.

Tämä vain on osoitus siitä, että aina on maksaja loppupeleissä. Saksassa on huolehdittu teollisuuden kilpailukyvystä, kuten oikein on, mutta se näkyy nyt kansalaisten kukkarossa. Näinhän näitä asioita hoidetaan, kun niitä kunnolla hoidetaan. Mitenkä esim. Suomi on varautunut kohoaviin sähkönhintoihin.

Tietysti on ollut perusteltua aihetta pyrkiä eroon öljyriippuvuudesta, mutta Saksassa palataan kivihiileen, Suomessa turpeeseen ja puuhakkeeseen, väliaikaisesti kuitenkin. Vai millä keinoin uusiutuvan energian jaksollisuus on tarkoitus hoitaa. Joka tapauksessa kohonnut sähkönhinta on jo paljastanut energiapoliitiikan onttouden, eli on satsattu jaksolliseen energiantuotantoon, välittämättä siitä, miten tuulettomina pakkasjaksoina talvella sähköntuotanto hoidetaan. Talvella ei aurinkokaan paista vasta kun kevätpuolella. Ja kun Norjan ja Ruotsin vesivoimasähkölle riittää nyt ottajia EU:n alueella riittämiin, tuskin sitä riittää enää Suomelle, kuten ennen.

Eli Suomi on siirtynyt pysyvästi kalliin sähkön aikakauteen, eikä sen riittävyys ole edes taattu talvipakkasilla. Eduskuntavaalit lähestyvät.

 

 

+10

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu