Seuraavaksi ilmasto viilenee!

Ilmaston lämpenemistä on liioiteltu puolella. 30 vuoden lämpenemisjaksoa on ollut kirittämässä AMO:n luonnollinen ilmaston lämpenemisjakso pitkäaikaisen lämpenemistrendin lisäksi.

”Johtopäätös on, että ilmaston määritelmä on kypsä uudistamiselle, koska ilmastonmuutoksen nykyisen 30 vuoden ajanjakson avulla voidaan osittain syyttää yliarvioinnista, joka koskee toisaalta lämpenemisen rakenteellisia vaikutuksia ja toisaalta korrelaatiota 1970-luvun jälkeisinä vuosikymmeninä, joka on havaittu lämpötilan ja hiilidioksidin välillä. 66 vuoden syklin nousuvaihe on ilmiö, joka on osa luonnollista vaihtelua. IPCC:n ennuste vuodelle 2100 ei tunnista tämän ilmiön vaikutusta. Tämän seurauksena IPCC:n ennustama ilmaston lämpeneminen (arviolta +0,20 °C vuosikymmenessä jäljellä olevina vuosikymmeninä 2000-luvun ensimmäisellä puoliskolla) on yliarvioitu noin kaksinkertaiseksi verrattuna vuosikymmenen keskimääräiseen rakenteelliseen nousutrendiin, joka on havaittu 0,09 °C per vuosikymmenen. Loogisesti katsottuna sama kerroin 2 on todennäköisesti myös osoitus hiilidioksidin vaikutuksen yliarvioinnista.”

”Äskettäin raportoidut korkeat lämpenemisnopeudet näyttävät olevan ilmaston lämpenemisen ja luonnollisten SST-värähtelyjen positiivisen vaiheen yhteisvaikutus. Seuraavien vuosikymmenten aikana Punaisenmeren SST-trendin, joka liittyy puhtaasti ilmaston lämpenemiseen, odotetaan kumoavan jäähtyvän Atlantin monikymmenen oskillaatiovaiheen. Huolimatta tämänhetkisistä positiivisista trendeistä, pitkän aikavälin luonnolliset värähtelyt sisältävät ennusteet viittaavat mahdolliseen laskevan vaikutukseen SST:hen lähitulevaisuudessa.”

Hiilidioksidin vaikutus maapallon lämpenemiseen selviää vasta seuraavan aurinkominimin aikana, jolloin sen vaikutus voidaan empiirisesti mitata.

Lisäksi maapallon lämpenemistä on liioiteltu puolella, koska maamittausasemien mittaustuloksia on ollut vääristämässä kaupungistumisen tuoma lämpö, joka näkyy vain mittaustuloksissa, kun globaaliin lämpötilaan sillä ei ole vaikutusta, mikä selviää satelliittimittauksista. Tätä mittausvirhettä selvittää seuraavalla videolla UAH:n professori John Christy.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu