Suomalaisetkin alkavat kyselemään kapulakielen perään

Kapulakieli on hallinnon työkalu siinä missä lapio on puutarhanhoitajalle. Sillä kapulakielellä hallinto muokkaa maaperää sopivaksi luodakseen uutta kasvustoa.

Meille luodaan mielikuvia uusiutuvasta energiasta ja toisaalta mielikuvia rajallisista resursseista, kuten fosforista.

Ihmiselle luontaisesti tuottaa tuskaa, kun joku loppuu, hiipuu tai kuolee. Siksi kaikki puheet esim. fossiilisista polttoaineista on propagandaa, tai turpeesta, hiilinieluista, hiilijalanjäljestä, koronasta jne.

Siksi mielikuvia kaiken päättymisestä ylläpidetään, jotta saadaan luotua uutta. Hiilenpoltto loppuu vuonna 2029, samoin turpeenpoltto, metsien hakkuita rajoitetaan, suot ennallistetaan jne.

Ihmiskunnan resurssit eivät lopu kuitenkaan, niitä pitää käyttää oikein ja kestävästi, eikä tuhlaillen. Kaikki polttaminen on kiellettävä, se kun viittaa resurssien tuhlailuun.

Today, humanity has the greatest abundance of resources in history. Human ingenuity determines resource availability, not the amount of fruit on a tree or the number of rocks on the ground. Driven by advancing human technology, for all practical purposes, Earth’s resources will never run out.”

https://m.washingtontimes.com/news/2019/may/14/why-resources-arent-natural-and-will-never-run-out/

Nykyään ihmiskunnalla on historian suurin voimavarojen runsaus käytössään. Ihmisen kekseliäisyys määrää resurssien saatavuuden, ei hedelmien määrää puussa tai kivien määrää maassa. Maapallon resurssit eivät koskaan lopu ihmisten käytännön tekniikan edistäjänä kaikkiin käytännön tarkoituksiin.”

Luonnon monimuotoisuus ja kestävä kehitys mainitaan hallinnon toimesta sen vuoksi, että madalletaan kynnystä siirtyä uuteen. Mitä se ”uusi” sitten kulloinkin lienee.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu