Suomi on valinnut EU:n puolelleen

Britannia hylkäsi EU:n ja hyppäsi USA:n kelkkaan.

Nettomaksajana, määräysten ja komentotalouden kurimuksessa Britannia päätyi eroon EU:sta.

Ihan ymmärrettävää.

Nieleekö Suomi kirvelevän elpymispaketin ja siitä seuraavat investoinnit vihreään talouteen. Niin uskoisin, vihreää siirtymistä kaupataan miljardeilla euroilla. Sijoittajien rahaa olisi tarjolla rahastoissa, milloin mihinkin siirtymään, vetytalouteenkin.

Suomeen kaavaillaan vetytaloutta, sille vedylle olisi kysyntää Keski-Euroopassa. On varmasti teollisuudessa. Nykyään vaan vety valmistetaan fossiillisesta polttoaineesta. Uusiutuvasta energiasta valmistettuna siitä tulee kallista ja kuljetus Keski-Eurooppaan ei vaan onnistu vielä, pitäisi olla alumiinista ja titaanista valmistettuja putkia.

No asioita voidaan markkinoida hyviltä kuulostavilla asioilla.

Suomen arvokkaat turvevarat joudutaan jättämään maaperään, koska turpeen sitoma hiili on jo melkein fossiilista.

Suomen metsät sidotaan hiilinieluajatteluun. Jokaisella vähintään 30 ha palstalla täytyy olla hiiensidontasuunnitelma, jonka mukaan tiettyä hiilirajaa ei saa alittaa. Käytännössä pitää olla eri ikäistä metsää, eli eri kehitysvaiheissa olevaa metsää, taimikkoa, harvennushakkuuvaihessa olevaa ja päätehakkuuvaiheessa olevaa metsää.

Suot ennalistetaan, eli ojat tukitaan.

Kuulostaa luonnon monimuotoisuuden lisäämiseltä, eli edelleen hyvältä asialta.

Suomi on tottunut sopeutumaan.

Tanska on kehittänyt idean säilöä ylimääräistä tuulivoimasta saatavaa energiaa basalttikiveen, josta sitä energiaa voidaan ottaa kun on tuuletonta aikaa, kuva.

Onko kellään käynyt mielessä kysyä nokkelilta tanskalaisilta, että eikö vety olisi basalttikiveä parempi energian säilytyksessä odottamassa sitä tuuletonta aikaa.

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-04/au-dlb042921.php

Lyhyesti sanottuna GridScale-tekniikka koskee basaltin lämmittämistä ja jäähdyttämistä murskattuina pieniksi, herneen kokoisiksi kiviksi yhdessä tai useammassa eristettyjen terässäiliöiden sarjassa. Varasto ladataan kompressori- ja turbiinijärjestelmän kautta, joka pumppaa lämpöenergiaa yhdestä tai useammasta viileillä kivillä täytetystä varastosäiliöstä vastaavaan määrään kuumilla kivillä täytettyjä varastosäiliöitä, kun tuulen tai auringon ylijännite on olemassa.”

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu