Suorat ja epäsuorat mittaukset ilmastonmuutoksesta vuoden 1850 jälkeen

Teollistuminen alkoi pienessä mittakaavassa jo ennen vuotta 1850, mutta on päätetty ryhtyä tarkastelemaan ihmisestä aiheutuvaa ilmastonmuutosta tuon mainitun vuosiluvun jälkeen.

Ei orbitaalisia muutoksia aiheutuu tulivuorenpurkauksista ja ihmisen toiminnasta. Ennen vuotta 1850 oli hyvin aktiivista aikaa tulivuorten purkausten osalta, jota kesti noin tuhannen vuotta vuodesta 800 lähtien, kuva yllä.

Yksittäisiä ja kumulatiivisia pakotteita käyttävät ilmastosimulaatiot viittaavat siihen, että valtameren pinnan jäähtymistrendi 801:stä 1800:een CE (Common Era CE) ei ole ensisijaisesti vastaus orbitaalisesta pakottamisesta, vaan se johtuu tulivuorten purkausten suuresta taajuudesta. Tuloksemme osoittavat, että toistuvat tulivuorenpurkausten ryhmittymät voivat aiheuttaa negatiivisen nettosäteilyn pakotteen, joka johtaa satavuotiseen ja maailmanlaajuiseen viilenemistrendiin laskiessa valtameren sekoitekerroksen lämpöpitoisuutta.”

https://www.nature.com/articles/ngeo2510

Miksi tarkastella tulivuorenpurkauksia ennen vuotta 1850, kun on nimenomaan tarkoitus mitata ilmastonmuutosta tuon vuosiluvun jälkeen.

Kysymys on logiikasta, tulivuorten aktiivinen kausi jäähdyttää meret ja ilmaston, negatiivisella nettosäteilyn pakotteella, kun taas rauhallisempi kausi tulivuorten purkausten osalta, kuten nyt 1850 jälkeinen kausi on osoittautunut olevan, vaikuttaa positiivisen nettosäteilyn pakotteella ilmastoa ja meriä lämmittäen.

Joten ei riitä, että tarkastellaan pelkästään auringon säteilyn tehoa (TSI). TSI ei kerro tässä tapauksessa koko totuutta luonnollisesta lämpenemisestä. Ilmasto lämpenee, koska ilmakehässä ei ole niitä tulivuorenpurkauksista syntyviä sulfaattiaerosoleja, jotka jäähdyttävät ilmastoa.

Kun tätä muutosta ei huomioida ilmastonmuutosta määriteltäessä vuoden 1850 jälkeen, lankeaa sulfaattiaerosolien puuttuminen ilmakehästä ihmisestä aiheutuvaksi lämpenemiseksi, vaikka kyse on luonnollisesta lämpenemisestä.

 

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu