Synteettiset polttoaineet korvaavat fossiiliset

On pidemmän aikaa ollut ihmiskunnalla haaveena saada keinotekoinen fotosynteesi valjastettua synteettisten polttoaineiden valmistukseen.

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170425102529.htm

”Kemian professori on löytänyt tavan käynnistää fotosynteesin prosessi synteettisessä materiaalissa, muuttamalla kasvihuonekaasut puhtaaseen ilmaan ja tuottamaan energiaa samanaikaisesti. Prosessilla on suuri potentiaali luoda tekniikka, joka vähentää merkittävästi ilmastonmuutokseen liittyviä kasvihuonekaasuja ja luo samalla puhtaan tavan tuottaa energiaa.”

Tutkimusta keinotekoisen fotosynteesin osalta on vaatinut pitkän taipaleen, noin 50 vuotta on kulunut siitä kun japanilaiset nostivat kädet pystyyn ja totesivat, ettei asiasta tule mitään valmista. No nyt on päästy vihdoin tilanteeseen, jossa keinotekoisella fotosynteesillä voidaan valmistaa synteettisiä polttoaineita.

Tällaista ratkaisua on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja teollisuus on tahollansa kiinnostunut uusista menetelmistä. Tiedämme kaikki, miten fotosynteesi on elämälle tärkeä. Hiilidioksidista, vedestä ja auringonvalosta kasvit valmistavat glukoosia ja happea.

Keinotekoisen fotosynteesin avulla niinikään valmistetaan hiilidioksidista, vedystä jne. synteettistä metaania, ammoniakkia jne. ihmiskunnan käyttöön. Prosessi toisin sanoen kierrättää hiilidioksidia, jota edelleen tulee poltettaessa synteettisiä polttoaineita. Merkittävä etu tässä on se, että energiaa voidaan varastoida nesteenä säiliöissä tulevaa käyttöä varten. Lisäksi ammoniakista voidaan valmistaa lannotteita maataloudelle.

Kuten tiedämme nykyinen uusiutuva jaksottainen energia on luonut riippuvuuden Venäjän maakaasusta. Kaasuvoimaloita on tarvittu silloin kun ei tuule eikä aurinko paista. Saksalaisen tutkimuksen mukaan tuulivoimasta saatava sähköenergia kohtaa huonosti kysyntään, vain 14 % tuotetusta sähköstä kohtasi kysyntään. Järjestelmä vaatii toisen sähköntuotantojärjestelmän rinnalle, eli Saksassa kaasuvoimalat, mikä on aiheuttanut Saksassa nykyisen energiakriisin.

Saksassa pyritään nyt palaamaan hiilivoimaloihin, väliaikaisesti. Suomessa palataan turpeen käyttöön.

Synteettinen polttoaine ratkaisisi nykyisen energiakriisin ja paljon muutakin. Ei tarvittaisi niitä valtavia määriä akkuja, jotka saattavat syttyä palamaan tai hyytyvät pakkasiin. Ja nyt kun sähkön hinta on moninkertaistunut, sähköautokaan ei enää ole kiinnostava. Polttomoottoriautoja sensijaa on runsaasti, joihin synteettinen polttoaine sopii ongelmitta.

 

+11

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu