Tarina ilmastotutkija Willie Soonista, joka keksi yhdistää kaksi tietuetta

Willie Soon on etevä ilmastotutkija, jonka maine on tyritty lahjusepäilyin. ”Missä rahat ovat”, kysyy Willie Soon.

Kauaa ei tarvitse miettiä, mitä Willie Soon on tehnyt ärsyyttääkseen muut alan tutkijat.

Kuvasta selviää Kiinan viime vuosisadan lämpötilakehitys ja Japanissa mitatut tuntimäärät, kuinka paljon aurinko on paistanut samana kyseisenä ajanjaksona.

Eli kuvaan astuu mukaan pilvet. Kun pilvien määrä vaihtelee, sen mukaan vaihtelee myös aurinkoiset tunnit.

Eihän tuollaista kuvaa saa esittää, jääkö enää CO2:lle mitään roolia maapallon lämpenemisen osalle.

Ei jää.

”Tuloksemme korostavat auringon säteilyn maanpinnan saavuttamisen merkitystä ja ilmakehän läpinäkyvyyden tai pilvisyyden tai molempien muutosten merkitystä motivoimaan todellista fyysistä selitystä mistä tahansa auringon ja ilmaston välisestä yhteydestä.”

Soonin tarkoitus oli siis esittää tutkijayhteisälle, että maapallon ilmasto ja aurinko olisivat yhteydessä toisiinsa, kun tiedeyhteisön mielestä auringon vaikutus oli olematon viime vuosisadan ilmastonmuutosta analysoitaessa.

Näinkö yksinkertaisesti voitiin osoittaa, että aurinko on ollut ilmastonmuutoksen takana.

Kyllä, mutta samalla osoitettiin muulle yhteisölle, ettei tuollaista yhteyttä saa tehdä yleisölle tiettäväksi, siitä menee maine ja saa lahjusepäilyt kannettavakseen.

Tällaiset episodit tosiasiassa vain vahvistivat tiedeyhteisön asemaa ja hiilidioksidin (CO2) syyllisyyttä maapallon lämpenemiseen.

Tiedeyhteisössä kun oli lähdetty tarkastelemaan asiaa tilanteesta ennen teollistamista, ilmakehän hiilidioksidipitoisuus oli 280 ppm ja nyt se on 420 ppm. Muutos johtuu ihmisestä ja ihminen on syyllinen ilmaston lämpenemiseen, ei aurinko.

Tiedeyhteisö oli yksimielinen.

 

+14

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu