Testi, joka vapauttaa CO2:n syytteistä

Kasvihuoneilmiötä on kuvattu kirjallisuudessa, mutta sitä ei ole mitattu, se on vain mallinnettu.

Ilmaus ”kasvihuoneilmiö”, jota usein lyhennetään nimellä ”GHE”, on hyvin moniselitteinen. Se koskee maan pintalämpötilaa, eikä sitä ole koskaan havaittu tai mitattu, vain mallinnettu. Vielä pahempaa on, että siinä on useita mahdollisia komponentteja, eikä mahdollisten komponenttien suhteellista panosta tunneta. Perusfysiikka viittaa siihen, että maan pinta on lämpimämpi kuin se olisi läpinäkyvässä ilmakehässä, eli ei kasvihuonekaasuja (GHG), pilviä tai valtameriä. Jos oletetaan, että maa on musta kappale, vähennä heijastuva aurinkoenergia hypoteettisesti olemattomista pilvista, ilmakehästä, maasta, jäästä ja valtameristä; voimme laskea pintalämpötilaksi 254K tai -19°C. Todellinen keskilämpötila tänään on noin 288,7 K eli noin 15,5 °C. Tätä mallinnettua 35°C:n eroa kutsutaan usein kokonaiskasvihuoneilmiöksi.

Javier Vinós on kirjoittanut artikkelin testistä, joka vapauttaisi CO2:n syytteistä.

Artikkelia on kommentoitu kiivaasti, eihän CO2:n vastuuta saa noin vain jollakin testillä vapauttaa vastuusta maapallon lämpenemiseen. Seuraavan kuvan perusteella on jo helpompi ymmärtää, että Javier Vinós taitaa olla oikeassa, maapallon lämpenemisen takana on joku muu kuin CO2.

Kuvasta näkyy, että ilmakehän yläosasta (TOA) on mennyt pitkäaaltoista säteilyä avaruuteen (OLR) samassa suhteessa enemmän kuin mitä maapinnan lämpötila on noussut NASA GISSin mukaan. Joten CO2 ei ole syyllinen, toteaa Javier Vinós.

Testi, joka vapauttaa CO2:n syytteestä

 

https://wattsupwiththat.com/2023/02/24/the-test-that-exonerates-co2/

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu