Tieteellinen arvio auringon aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta
Maapallo alkoi lämpenemään 1980 luvulla ja kuten kuvasta näkyy pilvipeite myöskin väheni. 2000-luvulla ei ole maapallo enää lämmennyt ja alettiin puhumaan ilmastonmuutoksesta. Mutta kuten kuvasta voi nähdä pilvipeitteessä ei tapahtunut muutosta enää 2000-luvun alkupuolella.
A. Pilvipeitteen muutokset aiheutuvat mahdollisesti auringon aktiivisuuden muutoksista, kohta 3 seuraavan tieteellisen arvion mukaan.
https://www.pbl.nl/en/publications/ScientificAssessmentofSolarInducedClimateChange
”Auringon aktiivisuuden vaihtelut voivat altistaa ilmastojärjestelmän ylimääräiselle pakotteelle, joka aiheuttaa joko ilmastonmuutoksia globaalissa mittakaavassa tai reagointimallin alueellisella tasolla riippuen fyysisestä mekanismista. Ilmastojärjestelmän säteilytasapainoa muuttavan auringon kokonaissäteilyn suoran vaihtelumekanismin lisäksi etsitään epäsuoria mekanismeja, jotka lisäävät auringon aktiivisuusparametrien vaihtelua merkittäväksi ilmastovaikutukseksi. Ainakin kolmea kilpailevaa mekanismia voidaan harkita:
1. Pienet vaihtelut auringon säteilyn näkyvässä osassa, jotka vaikuttavat ilmakehään alhaalta.
2. UV-säteilyn vaihtelut, jotka vaikuttavat suoraan stratosfääriin ja otsonin jakautumiseen, siten vaikuttavat alempaan ilmakehään ylhäältä.
3. Auringon hiukkassäteilyn vaihtelut ja/tai kosmisen säteilyn vaihtelut, jotka vaikuttavat maan ilmakehän sähköisiin ja magneettisiin ominaisuuksiin ja aiheuttavat lopulta muutoksen ilmakehän koostumuksessa (joko aerosolin tai pilvien muodostumiseen tai vaikutavat otsonipitoisuuteen).”
B. Rikkipäästöt ovat vähentyneet. Tiedämme, että Itä-Euroopan ja Neuvostoliiton romahduksen myötä teollisuuden rikkipäästöt vähenivät.
Kasviplanktonin rikkipäästöt vaikuttavat merellisten alapilvien muodostumiseen, joten kasviplanktonin vähentyminen on myös ollut vaikuttamassa merellisten matalalla sijaitsevien pilvien vähenemiseen, kuva alla.
Aerosoli- pilvitutkimus on edennyt viimeaikoina.
https://acp.copernicus.org/articles/22/10971/2022/
”1. Esittely
IPCC:n Fifth Assessment Report (2013) tunnusti aerosolit ja pilvet hallitseviksi epävarmuuden lähteiksi ilmastoennusteissa, ja aerosoli-pilvien vuorovaikutukset ovat edelleen haastavia myös kuudennen arviointiraportin malleille (Forster et al., 2021). He huomauttavat, että molemmissa yhdistetyissä mallien välisissä vertailuprojekteissa CMIP3 ja CMIP5 aerosoli-pilvivuorovaikutukset olivat hallitseva mallien välisten erojen lähde, ja suurin osa tästä leviämisestä johtuu valtamerien yläpuolella vallitsevien matalien pilvien parametrien eroista (Dufresne ja Bony, 2008; Vial et al., 2013). Meehl et al. (2020) ja Zelinka et al. (2020) osoittavat, että sama pätee edelleen viimeaikaiseen CMIP6-kokonaisuuteen, ja vaativat lisää tutkimusta aerosoli-pilvivuorovaikutuksista.”
EDIT: Pilvillä ja vesihöyryllä on mitattu olevan suurin vaikutus lähtevään pitkäaaltosäteilyyn (OLR).
”Abstrakti
Ilmakehän huipun Earth Radiation Budget (ERB) mittaa kuinka maa saa energiaa auringosta ja menettää energiaa avaruuteen. Sen seuranta on olennaisen tärkeää meneillään olevan ilmastonmuutoksen ymmärtämisen kannalta. Tässä asiakirjassa vuosikymmeniä muutoksia lähtevässä pitkäaaltosäteilyssä (OLR) pilvillä ja maan säteilyenergiajärjestelmällä mitattuna vuosina 2000–2018, maan säteilybudjetin kokeessa 1985–1998 ja korkearesoluutioisella infrapunasäteilyllä vuodesta 1985 vuoteen 2018 analysoidaan. OLR on noussut vuodesta 1985 ja korreloi hyvin nousevan maapallon lämpötilan kanssa. OLR:n derivaatan havaintoestimaatti lämpötilan 2,93 +/− 0,3 W/m2 suhteen 2 K saadaan. Havaitun OLR-muutoksen alueelliset mallit vuosina 1985–2000 vuoteen 2001–2017 osoittavat lämpenemistä pohjoisella pallonpuoliskolla erityisesti arktisella alueella sekä trooppisia pilvisyyden muutoksia, jotka liittyvät La Niñan vahvistumiseen.”
https://www.mdpi.com/2072-4292/10/10/1539
Pilven optisella paksuudella (Cloud optical thickness) ja vesihöyryllä on ”suurin vaikutus” OLR:ään… 2,7 W/m²:n pakotus. CO2:n on noustava 800 ppm:ään 1 W/m²:n vaikutuksen saamiseksi.
Piilossa pidetty fakta on se että kaikissa ”meidän” Aurinkokunnan planeetoissa on tapahtunut isoja ”ilmastonmuutoksia” viimeisen 20v aikana.
Nyt jo pelätään että kylmästä tulee uusi normaali ja voi tullakkin kun luonnolliset syklit kääntyy kylmenevään suuntaan.
”Tappavasta kylmyydestä pelätään ”uutta normaalia” Aasiassa – toistasataa ihmistä kuollut”
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/35efb955-3bb5-4848-ab44-94ae2bfa4144
Ilmoita asiaton viesti
Auringolla on vaikutusta ilmastoon.
Kyllä nyt jo pelätään, että 1960 ja -70 lukujen kylmyys tulee tännekin.
Jos tuo aurinko vaikuttaa pilviin, heikkenevä auringon aktiivisuus päästää näin ollen enemmän energeettistä säteilyä maan ilmakehään ja aiheuttaa pilvisyyden lisääntymistä, eli ilmat kylmenevät.
Ilmoita asiaton viesti
Artikkelista minulle tökkäsi silmään tämä:
”Yehin mukaan ilmastonmuutos aiheuttaa todennäköisesti entistä ankarampia pakkasia alueelle.
– Ei ole mitään muuta selitystä, hän sanoo.”
Miten niin ei ole mitään muuta selitystä?
Jotenkin käsittämätön tämä ympäristön konservoinnin ajattelumalli, jossa mikään ei muutu ja kaikki on aina samoin…
Valitettavasti luonto on todistanut tämän ajatuksen vääräksi kaikin tavoin ihan miltä tahansa ajanjaksolta katsottuna.
Mikään ei ole stabiilia edes aurinkokunnassamme, josta kohta ohitse pyyhkäisevä asteroidi on äärimmääisen oiva todiste.
Ilmoita asiaton viesti
JUDITH LEAN ON TUTKINUT AURINGON VAIKUTUSTA 30 VUOTTA
https://www.google.com/search?q=judith+lean+ilmastonmuutos&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwim2vLZx5rgAhXp_CoKHR_PAwkQ_AUIDigB&biw=1920&bih=916
JUDITH LEAN
https://www.researchgate.net/profile/Judith_Lean
http://www.nasonline.org/member-directory/members/3004009.html
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/KUVA_4.gif
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_11.gif
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_5.gif
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_6.gif
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_7.jpg
AURINGON VAIKUTUS ILMASTOON
Heikentyvät aurinkosyklit ja El Nino-ilmiön pienempi vaikutus (alakuva, punaiset) hidastivat maapallon lämpenemistä 2000-luvun alkupuolella (pause englanniksi). Sama globaalien lämpötilojen tasaisuus (jota vain 1998 ja 2016 El Nino-piikit ovat ”häirinneet”) on jatkunut aina vuoteen 2019 saakka.
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/AALEA_65.jpg
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajatukset.net/sunspotsmonthlynoaa_and_hadcrut3_globalmonthlytempsince1960_2_kaksi_kuvaa.gif
http://www.climate4you.com/images/SIDC%20DailySunspotNumberSince1977.gif
KOMMENTTI JUDITH LEANIN LUENTOON
AURINKO JA PILVET SÄÄTELEVÄT ILMASTOA
Maapallon keskilämpötila on noussut viime vuosisadalla raakadatan (alkuperäiset lämpötilamittaukset) noin 0.5 celsius-astetta. Kuitenkin, viralliset mittausasemat säätävät eli ”homogenisoivat” alkuperäisiä tuloksia, jotta saataisiin ”mukavia käppyröitä” (olen sitä itsekin tehnyt tutkimustyössäni, mutta en tarkoitushakuisesti!).
Näin ollen on saatu ”trendejä”, jotka osoittavat lämpenemistä todellisuutta enemmän! Sivustollani on esimerkkejä (vanhat linkit) esim. Nasa/Giss tri Hansenin kikkailusta.
Tästä ,noin 0.4-0.5 C asteen keskilämpötilan noususta, hiilidioksidin osuus on häviävän pieni (ilmakehässä on CO2 vain 0.04%, vesihöyryn ollessa merkittävin kasvihuonekaasu). Ihmisen osuus on vieläkin pienempi, vain 3-5% ilmakehän hiilidioksidista on ihmisperäisten päästöjen aiheuttamaa!
Maapallon ilmakehän lämpötilaa säätelevät näin ollen aivan muut tekijät, auringon magneettisen aktiivisuuden vaihtelut ja niiden vaikutukset pilvisyyteen! Tärkeä tekijä on myös valtameri-ilmakehä dynamiikka.
Auringon magneettiset parametrit ovat tällä hetkellä (ja todnäk lähitulevaisuudessa) alhaisia, ja tästä on olemassa (myös Suomessa tehtyjä kosmisten säteiden mittauksia) tutkimustuloksia (neutronimittaukset), jotka viittaavat pilvisyyden lisääntymiseen maailmanlaajuisesti.
Tropiikista on jo saatu selkeä yhteys pilvisyyden lisääntymisen vaikutuksesta maapallon ilmakehän viilenemiseen.
Myös CERNIN Cloud-projekti antoi tuloksia siitä, että alhainen magneettinen aktiivisuus (pieni auringonpilkkujen määrä) lisää pilvien muodostusta (joka tietenkin säätää lämpötiloja).
CERN-CLOUD-projektin tuloksia KIELLETTIIN käyttämästä ilmastonmuutoksen analysointiin, mikä kertoo aika paljon ”ilmastoyhteisön” pelkotiloista (eli siitä, että kansalaiset saisivat tietää totuuden!).
Nykyinen aurinkoparametrien alhainen taso näkyy myös KÄYTÄNNÖSSÄ:
Maapallon globaalit lämpötilat eivät ole lainkaan nousseet vuodesta 2002 lähtien!
Lämpötilat ”nousevat” ainoastaan ilmastouskovaisten tutkijoiden tietokoneissa, joihin syötetään eri suuruisia hiilidioksipitoisuuksia ja saadaan PELOTTAVIA tuloksia!
Aurinko (sen magneettien aktiivisuuden vaihtelu) ja siitä johtuva maailmanlaajuisen pilvipeitteen laajuus ja paksuus säätelevät planeettamme ilmastoa, ei alarmistitutkijoiden homogenisoidut (adjusted eli säädetyt) lämpötilasarjat tai heidän tietokone-ohjelmansa!
Ilmoita asiaton viesti
Onhan se näin.
Aikanaan asiat paljastuvat aurinkominimin myötä, jos sellainen nyt on tulossa.
Vielä yritetään rahastaa tuulivoimaloilla, mikä tietysti onnistuu, kun kiinalaiset tekevät tuulivoimaloiden osat halvalla (venäläisellä) fossiilisella energialla ja orjatyövoimalla.
Ilmoita asiaton viesti
Tapsa,
Kiitos hyvästä ja asiantuntevasta kirjoituksestasi!
Lisää tätä!
Ilmoita asiaton viesti
Auringon vaikutus ilmastoon on kiistaton. Kuten on myös ilmastossa tapahtuviin muutoksiin.
Muutosten yhteismitallinen mittarointi taas on oikeastaan ohjattua arpapeliä, jossa parhaan lukusarjan esittäjä on voittaja ja saa ison potin lisärahoitusta haastavaan ilmastonmuutosta tutkivaan toimintaan. Please, follow the money.
Mielenkiintoinen luotaus mittarointiin ja sen kerrannaisvaikutuksiin :
https://www.youtube.com/watch?v=6rJSSEJZZGA
Ilmoita asiaton viesti
Huomioimisesta kaupunkilämmön osalta, on historiallisia lämpötiloja pudotettu, on saatu sopivan jyrkkä käyrä lämpenemistä.
Varmaan moni asia perustuu käsikirjoitukseen. Hyvä video, kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Toi laitoshan on täysin riippuvainen valtion rahoituksesta, kuka käskee niitä manipuloimaan lämpötilamittauksia?
Ilmoita asiaton viesti
Valtion laitos. Puolet jengistä vois lähettää oikeisiin töihin ja lopuille antaa osa-aikainen pesti.
Lopputulos olis silti samaa tasoa.
Ilmoita asiaton viesti