Tohtori Nakamura: ilmasto on monimutkaisempi kuin mitä ilmastomallit antavat ymmärtää

Tohtori Nakamuralla on tietoa ja kokemusta ilmastomalleista ja niistä simuloinneista, joita käytetään ilmastomallinnuksissa.

NAKAMURA CO2:sta

”Todellinen tai realistisesti simuloitu ilmastojärjestelmä on paljon monimutkaisempi kuin järjettömän yksinkertainen järjestelmä, jota simuloivat tähän mennessä ilmastoennusteissa käytetyt lelut, ja se tulee olemaan ylivoimaisen vaikeaa niille naiiveille ilmastotutkijoille, joilla on nolla tai hyvin rajallinen ymmärrys geofysikaalisen nesteen dynamiikasta”, Nakamura jatkaa. ”Ilmakehän ja valtamerten dynamiikka ovat ehdottoman kriittisiä näkökohtia ilmastojärjestelmässä, jos haluaa koskaan tehdä merkityksellisiä ennusteita ilmaston vaihteluista.”

https://medium.com/@gastaotaveira/book-review-confessions-of-a-climate-scientist-b2bf0fcc2983

Tohtori Nakamura keskittyy ”kahteen vakavaan virheeseen ilmastonmuutoksen ennustamiseen käytetyissä ilmastosimulaatiomalleissa”, jotka hän tuntee asiantuntijana: 1. Kuolettavan vakava virhe mallien valtameriin liittyen. 2. Äärimmäisen yksinkertaistetut ja ongelmalliset esitykset ilmakehän vesihöyrystä.

No hän ennustaa vaikeita aikoja ilmastomallintajille.

”Ad hoc esitys pilvistä voi olla suurin epävarmuuden lähde ilmastoa koskevissa ennusteissa. Merkityksellinen seikka on se, että vain hyvin pieni muutos, niin pieni, että sitä ei voida mitata tarkasti … globaalissa pilviominaisuuksissa voi täysin kompensoida kaksinkertaisen ilmakehän hiilidioksidin lämmitysvaikutuksen.”

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu