Tuulivoima-alan visio Suomesta: tuulivoimaloita ja vanhoja metsiä

Paineet Suomen tuulivoimarakentamiselle kasvavat, sitä mukaa kun niiden sijoituspaikat Keski-Euroopassa vähenevät. 200-metriselle tuulivoimalalle ei tahdo millään löytyä enää sijoituspaikkaa esim. Saksasta. Mutta tuulivoimaloiden valmistajilla olisi edelleen kova hinku toimittaa niitä jonnekin. Kun Englantikin nyt esti tuulivoimaloiden ostamisen EU:n alueelta, paineet kasvavat EU:n muissa jäsenvaltioissa lisätä tuulivoimaloita alueillaan.

Suomessa on tilaa, on juurtunut meppien takaraivoon. Suomessa paineet kasvavat edelleen kohtuuttomaksi, johtuen Ruotsin ja Norjan kansalaisten heräämiseen tuulivoimaloiden haitoista. Niitä ei enää kuntiin haluta, 5 % esim. Norjan kunnista enää hyväksyisi niitä alueellaan.

Kansalaisten tietoisuus tuulivoiman osalta on noussut, enää ei niitä suoralta kädeltä toivoteta tervetulleiksi avosylin, vaan niitä pidetään haitallisina niin ihmiselle kuin luonnollekin.

Viimeisin kansalaisia vavahduttanut tieto on koskenut lepakoiden teurastusta. Tuulivoimalat tappavat lepakoita suuria määriä, niistä ei löydetä niinkään törmäämisen jälkiä, mutta sensijaan ne ovat kuolleet verenvuotoihin, kuulon menetyksiin jne.

Kun asioita tutkitaan, yleensä takerrutaan helppohin selityksiin ensin. Esitetään syitä, miksi lepakot hakeutuvat tuulivoimaloiden lähelle. No kun ne saalistavat hyönteisiä ja hyönteiset hakeutuvat tuulivoimaloiden lähelle, lepakot seuraavat hyönteisiä sinne…

Lepakot ovat hyödyllisiä pikku nisäkkäitä ja metsästävät siellä missä niille on ravintoa tarjolla, ne hakevat myös suojaa ihmisen rakentamista rakennuksista.

Voisiko ne eristää vanhoihin metsiin, missä niille olisi ravintoa yllin kyllin…

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu