UN: Ihmiskunnalla kymmenen vuotta aikaa pelastaa maapallo

Maapallolla 3,2 miljardia ihmistä kärsii jo ruuan puutteesta.

Mutta se olisikin hiilidioksidi (CO2), jolla pelastamme maapallon, lisäämällä metsiä ja niittyjä.

Hiilidioksidi, joka oli tuhota maapallon, kun sitä ilmaston lämpenemisen takia ja sen seurauksena kasvien lisääntyneen hengityksen myötä kertyi ilmakehään.

”The implications of plant respiration being 30% higher than previous estimates suggest a fuller review might be needed on how we model all carbon flows in and out of plants across the world.”

https://m.phys.org/news/2017-11-respiration-bigger-feedback-climate.html

”We find that respiration losses of carbon dioxide by plant respiration is 30% higher than previous estimates, and is expected to increase more than expected under global warming.”

https://www.nature.com/articles/s41467-017-01774-z

The recent pause in growth rate of atmospheric carbon dioxide has been linked to the warming hiatus suppressing respiration whilst CO2 fertilisation continues41.

Äskettäinen tauko ilmakehän hiilidioksidin kasvunopeudessa on yhdistetty lämpenemistaukoon, joka pidättää kasvien hengityksen tarvetta samalla, kun CO2-lannoitus jatkuu41.

Metsät ja niityt sitovat hiiltä maaperään ja hiiltä tarvitaan ruuantuotannossa ja pohjavesien puhdistamisessa.

For too long, humanity has cut down the Earth’s forests, polluted its rivers and oceans, and ploughed its grasslands into oblivion. We are ravaging the very ecosystems that underpin our societies. And, in doing so, we risk depriving ourselves of the food, water and resources we need to survive.

https://www.un.org/press/en/2021/sgsm20757.doc.htm

Ihmiskunta on kaatanut maapallon metsiä liian kauan, saastuttanut sen jokia ja valtameriä ja kyntännyt niittyjä unohduksiin. Olemme tuhoamassa juuri ne ekosysteemit, jotka tukevat yhteiskuntaamme. Ja tekemällä näin voimme vaarantaa itseltämme ruoan, veden ja resurssit, joita tarvitsemme pysyäksemme hengissä.

Vesistöjen ja maaperän kunnostus vaatii rahaa. Öljyteollisuuden vuotuiset voitot ovat 900 miljardia dollaria, sieltä sitä rahaa saadaan, kun rahaa tarvitaan. Määrätään kaikki kansat verolle.

Afrikassa moni ihminen on palaamassa aikaisemmin kuivuuden vaivaamille alueille takaisin sitä mukaan kun vihertyminen on vallannut alaa. Ilmakehän lisääntynyt CO2 on tuonut kasvillisuutta ja kosteutta takaisin. Kasvien ei tarvitse enää haihduttaa vähiä vesivaroja saadakseen hiilimolekyylin ilmasta, koska hiiltä on enemmän ilmakehässä ja samalla sitä kertyy myöskin maaperään, joka on kasvien ravinnon saannin ja maaperän vedenpidätyskyvyn kannalta oleellista.

Afrikassa tarvitaan myöskin sähköverkko kyliin. Nykyään YK ja Maailmanpankki kieltäytyvät rahoittamasta hiilivoimaloita, jolla sähkö olisi edullisesti mahdollista tuottaa maaseudulle.

 

 

+9

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu